Keskiviikko 20.5.2009 10:27

Suomen keskeiset musiikkialan kattojärjestöt ovat lyöttäytyneet yhteen, jotta musiikin alueellisen saatavuuteen sekä muusikoiden työllisyystilanteeseen ja työoloihin saataisiin parannusta.

Musiikki on Suomi-kuvan keskeinen rakennusaine, ja kulttuurin merkitys kansalliselle identiteetille on tunnustettu. Silti moni suosittu bändi lopettaa toimintansa, ja ammattimuusikko työskentelee epäasianmukaisissa työtiloissa. Klubien ja konserttitalojen tarjontakaan ei aina ole riittävän monipuolista.

VAKAn tavoitteena on julkisesti rahoitetun klubi- ja kiertuetuen saaminen Suomeen, surkean treenikämppätilanteen kohentaminen ja musiikkialan yritystoiminnan tukeminen. Samalla kehitetään musiikin vapaan kentän tilastointia, valtakunnallista ja alueellista verkostoitumista ja viestintää.

Valtakunnallinen klubi- ja aluekiertuehanke VAKA kokoaa yhteen Suomen musiikkialan toimijat. Projektia hallinnoi Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor oy. Asiantuntijatyössä on mukana joukko suomalaisia musiikkialan järjestöjä ja oppilaitoksia sekä lukuisa joukko musiikin ammattilaisia ympäri maata. Lisätiedot Luovan Suomen sivuilta.

« takaisin