Keskiviikko 17.6.2009 11:22

SMEDGE-hankkeessa yrityshautomot vaihtavat parhaita kokemuksia ja kehittävät niin sanotun soft landing -palvelupaketin ulkomaisille yrityksille.

HUMAKin tutkimus- ja kehityspäällikkö Timo Parkkolan mukaan hanke antaa mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Baltian alueella niin valtion kuin toimialarajojen yli. Hankkeessa mukana olevat teknologiahautomot ovat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä nimenomaan luovien alojen kanssa.

SMEDGE tulee sanoista Central Baltic Soft Landing Zone For Small And Medium Size Companies. Tarkoituksena on kehittää uusi rajat ylittävä palvelumalli pienten yritysten yhteistyön ja kilpailukyvyn kehittämiseksi ja tueksi Itämeren alueella. Hankkeeseen osallistuu yrityshautomoja, osaamispohjaisia yrityksiä ja yritystoimintaa tukevien organisaatioiden edustajia Virosta, Suomesta, Latviasta ja Ruotsista. Suomesta hankkeeseen osallistuvat Humanistisen korkeakoulun Kulttuuriyrityskeskus ja Helsingin kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus. Hanketta on rahoitettu Central Baltic -ohjelmasta ja se kestää vuoden 2011 loppuun.

« takaisin