Keskiviikko 17.6.2009 11:17

Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelman 2007-2013 syksyn hakukierroksen painopistealueet ovat tuote- ja palvelukehitysosaamisen edistäminen sekä johtajuusosaamisen ja -valmiuksien kehittäminen liiketoiminnassa. Seuraava hakuaika on 27.9.-30.10.2009.

Hakemuksia toivotaan painopistealueilta seuraavasti:

1. Tuote- ja palvelukehitysosaamisen edistäminen
- digitaalisen toimintaympäristön muutosten edellyttämä osaamisen kehittäminen
- luovien alojen yritysten ja muiden toimialojen välisten liiketoimintamallien rakentaminen

2. Johtajuusosaamisen ja -valmiuksien kehittäminen liiketoiminnassa
- eri toimijoiden kuten keskisuurten yritysten sekä yritysverkostojen, osuuskuntien, yhdistysten ja järjestöjen johtajuusosaamisen ja -valmiuksien kehittäminen
- eri toimialojen johtajuusosaamisen vahvistaminen hyödyntämällä taiteen ja kulttuurin alojen toimijoiden osaamista

Luova Suomi -koordinointihanke tukee hakijoita antamalla sisältösparrausta ja avustamalla verkottamisessa (katso yhteystiedot Luovan Suomen sivuilta). Luova Suomi järjestää hakijoille syksyllä myös työpajoja.

Työpajat hakijoille:

Tuote- ja palvelukehitysosaamisen edistäminen, Oulu 18.8.2009
Johtajuusosaamisen ja -valmiuksien kehittäminen liiketoiminnassa, Turku 19.8.2009

Valtakunnalliset ESR -kehittämisohjelmat ovat opetusministeriön strategioihin perustuvia laajoja kehittämiskokonaisuuksia, joita toteutetaan erilaisina hankkeina. Rahoittajaviranomainen on Etelä-Suomen lääninhallitus. Koko ohjelman rahoitus (EU+valtio) on 14,6 miljoonaa euroa, josta on ollut jo kaksi hakua. Lisäksi tarvitaan kunta- ja yksityistä rahoitusta. Toteutusalueena on koko maa Ahvenanmaata ja Itä-Suomea lukuun ottamatta.

Lue tiedote kokonaisuudessaan lääninhallituksen sivuilta ja tutustu hankkeiden valintaa ohjaavaan ohjelma-asiakirjaan ja valintakriteereihin opetusministeriön ja rakennerahastojen sivuilla.

 

« takaisin