Perjantai 26.6.2009 09:56

Taiteen tiedotuskeskusten TAIVEX-hankkeessa koulutetaan alan ammattilaisia viennin osaajiksi. Haku käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa 2009.


Koulutus on suunnattu tuottajille, managereille, agenteille, galleristeille ja muille välittäjäportaan toimijoille. Tarkoituksena on kehittää suomalaisen taiteen vientiä ja kansainvälistymisvalmiuksia sekä syventää eri taiteen alojen kansainvälisiä yhteyksiä, keskinäistä verkottumista ja eri alueiden markkinatuntemusta.

Vientivalmennusohjelmaan valitaan avoimella haulla ammatissa jo toimivia kulttuuri- ja luovien alojen ammattilaisia, jotka haluavat kehittää kansainvälistymisvalmiuksiaan ja vientiosaamistaan. Tavoitteena on kouluttaa ammattilaisista kansainvälisen viennin osaajia, joilla on kyky uudistaa ja kehittää erilaisia luovien alojen liiketoimintakonsepteja.

Koulutussisällöt kattavat kulttuuriviennin eri osa-alueet: myynnin, markkinoinnin ja promootion, messukonseptit, kansainväliset yhteistuotannot, näyttelyvaihdon, sopimusjuridiikan, markkinointiviestinnän ja markkinaselvitykset.

Valmennusohjelman ohella TAIVEX tuottaa taiteen kansainvälistymistä ja kulttuurivientiä tukevaa materiaalia ja tapahtumia. Kaikki hankkeessa tuotettu materiaalit ovat koko taiteen kentän hyödynnettävissä myöhemmin avattavilta verkkosivuilta.

TAIVEX-vientivalmennuksen toteutuksessa on mukana laaja joukko eri alojen asiantuntijoita: Toteutuksesta vastaavat Teatterin tiedotuskeskus ja HSE Pienyrityskeskus. Tanssin tiedotuskeskus, Sirkuksen tiedotuskeskus, Näyttelyvaihtokeskus FRAME ja SKS/FILI - Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus ovat hankkeessa mukana yhteistyökumppaneina.

 

« takaisin