Tiistai 7.7.2009 06:58

Strategiatyöpaja pohjustaa syksyllä 2009 tehtävää taustaselvitystä muotoilun muuttuvasta roolista ja toimijakentästä muotoilustrategiatyön aloittamista varten.

 

Muotoilun käsite on viime vuosina laajentunut perinteisestä tuotemuotoilusta virtuaalisen designin ja muille muotoilun uusille alueille. Muotoilua hyödyntävä kenttä on myös kasvanut. Muotoilu tunnustetaan entistä laajemmin strategiseksi tekijäksi ja resurssiksi yritystoiminnassa, ja muotoilun hyödyntämisessä onnistumista pidetään osana hyvää liiketoimintaosaamista.

Muotoilun muuttuva rooli -seminaarissa keskitytään aluksi muotoilun uuden käsitteen kirkastamiseen ja pohditaan muutoksen seurauksia toimijakentässä. Ensimmäinen inspiroiva puheenvuoro saadaan muotoilun mekasta New Yorkista. Kansallista näkökulmaa tuovat työ- ja elinkeinoministeriön ja opetusministeriön näkemykset muotoilusta. Food for Thought – virtaa ajatuksille - tarjoavat myös kokemukset Tanskan muotoilupolitiikasta ja Euroopan komission viime aikoina herännyt kiinnostus muotoiluun. Iltapäivällä alkaa työpajaosuus, jossa pohditaan muotoilun muuttuva roolia ja siitä aiheutuvia muutoksia toimijakentässä teemoittain.

Strategiatyöpajan järjestävät yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriö, opetusministeriö, Design Forum Finland ja Luova Suomi. Tilaisuus on avoin kaikille luovien alojen toimijoille, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Alustava ohjelma ja lisätiedot Luovan Suomen sivuilta.

 

 

 

« takaisin