Tiistai 1.9.2009 15:57

Muotisanaksi muodostunut luova talous puhuttaa päättäjiä ympäri maailmaa ja se tuodaan laajaan keskusteluun myös ensi viikolla alkavassa CEB Creative Economy and Beyond -konferenssissa Helsingin Kaapelitehtaalla.

Tapahtuma välittää uutta tietoa luovan osaamisen todellisesta merkityksestä yritysten, innovaatiopolitiikan ja julkisen sektorin kehittämisessä. Samalla se haastaa Kaapelitehtaalle kokoontuvat vaikuttajat keskustelemaan luovuuden roolista ja mahdollisuuksista elinkeinoelämän ja yhteiskunnan näkökulmista. Kokemuksia luovien prosessien johtamisesta sekä luovan osaamisen hyödyntämisen monipuolisista soveltamismahdollisuuksista kaikilla eri toimialoilla tarjoilevat useat kotimaiset ja kansainväliset yritysjohtajat ja tutkijat. Konferenssin pääpuhujia ovat mm. Nancy J. Adler, Alf Rehn, GK VanPatter, Chris Voss.

Suomessa kehitetään luovaa taloutta yli 14 miljoonalla eurolla vuoteen 2013 mennessä


CEB-konferenssi on Luova Suomi -hankkeen tämän vuoden päätapahtuma. Euroopan Sosiaalirahaston osarahoittaman kehittämisohjelman puitteissa suomalaista luovaa taloutta, yritystoiminnan kasvua ja kansainvälistymistä kehitetään EU:n ja valtionrahoituksen osalta 14,6 miljoonalla eurolla vuoteen 2013 mennessä. Lisäksi Luova Suomi ja 13 muuta kehityshanketta sisältävät kuntien ja yksityisten tahojen rahoitusta.

Rahoitusta saaneiden hankkeiden aiheet ulottuvat kuvataiteen toimijoiden managerointi- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisestä kulttuurimatkailuun, musiikkialan vientivalmennukseen ja Suomen markkinoimiseen av-tuotantojen toteuttamispaikkana. Tarkoituksena on myös synnyttää kokonaan uusi luovien alojen agenttien ja vientiammattilaisten ammattikunta, ansaintalogiikka ja toimintakulttuuri kulttuurialojen myyntiin ja vientiin.

Lue lisää: CEB-konferenssista

« takaisin