Perjantai 2.10.2009 11:33

Suomen luovien alojen ohjelmat, strategiat ja selvitykset -kokoelmassa on useita uusia julkaisuja, joihin voi tutustua Luovan Suomen verkkosivuilla.

Musiikkiala 2009
Musiikkialan strategiahankkeen pohjustukseksi laaditussa selvityksessä kuvataan musiikkialan liiketoiminnan ja viennin nykytilaa, kehitysnäkymiä ja ongelmakohtia.

Media 2009. Selvitys alan markkinatilanteesta ja trendeistä
Tekesin ja Digital Media Finland -konsultointiyrityksen laatimassa selvityksessä kuvattiin media-alan maailmanlaajuista markkinatilannetta ja trendejä sekä analysoitiin suomalaisten yritysten tilannetta markkinoilla.

Sirpaleisuudesta kilpailukyvyn keskiöön. Asiantuntijoiden näkemyksiä luovien alojen kansainvälistymisestä
Helsingin kauppakorkeakoulun julkaisema tutkimus käsittelee asiantuntijoiden näkemyksiä Suomen luovien alojen kansainvälistymisestä, kansainvälistymispalveluista ja rahoituksesta.

”Kannattaa ottaa pienikin siivu” – Luovien alojen yritysten näkemyksiä kansainvälistymisestä
Helsingin kauppakorkeakoulun julkaisemassa tutkimuksessa selvitettiin luovien alojen yritysten kansainvälistymisen astetta ja tukitarpeita.

Sata solmua. Kartoitus luovien alojen kehittämisen haasteista ja esteistä
Kauppa- ja teollisuusministeriön ja Uudenmaan TE-keskuksen SILE-hankkeen toimeksiannosta tehdyssä kartoituksessa selvitettiin luovien alojen yritysten kehittämisen haasteita ja esteitä.

Koko kansan olohuone. Kartoitus yleisötyön tarjonnasta ja tarpeesta suomalaisissa ammattiteattereissa.
Ammattiteattereiden yleisötyön kehittämishankkeen laatimassa kartoituksessa selvitettiin Suomen ammattiteatterikentän yleisötyön tarjontaa ja tarvetta.

Luovien sisältöjen luvaton verkkojakelu. Lainsäädännölliset keinot.
Opetusministeriön julkaisemassa työryhmämuistiossa esitellään luovien sisältöjen luvattoman verkkojakelun vähentämisen keinoja pohtineen työryhmän ehdotukset.

Näin suomalaista kulttuuria viedään. Kulttuurivientiraportti 2008.
Opetusministeriön julkaisemassa kulttuurivientiraportissa esitellään kulttuuriviennin kehittämisohjelmassa vuonna 2008 tehdyt toimenpiteet.

Luova talous ja kulttuuri innovaatiopolitiikan ytimessä
Opetusministeriön julkaisemassa artikkelikokoelmassa käsitellään luovan talouden ja kulttuurin kytköksiä alueiden kilpailukykyyn ja innovaatiotoimintaan.

Luova maaseutu – luovan talouden ja kulttuurin kehittäminen maaseudulla
Opetusministeriön julkaisemassa raportissa tarkastellaan maaseudulla toteutettua luovan talouden ja kulttuurin toimialojen kehittämistoimintaa sekä kehittämistoiminnan tulevaisuutta.

Esiselvitys luovien alojen innovaatio- ja kehitystarpeista
Åbo Akademin MediaCity -erillislaitoksen vetämä Armada-hanke selvitti kevään 2009 aikana tuotekehitystoimintaa ja haasteita luovilla toimialoilla. Tarkasteltavat toimialat olivat arkkitehtuuri, audiovisuaalinen ala, hyvinvointi, musiikki, muotoilu, peliala ja viestintä.

Käsityötuotanto pääkaupunkiseudulla. Selvitys käsityötuotannon ammattilaisista ja yrityksistä sekä heidän näkemyksiään alastaan.
LEMPI-hankkeen vuonna 2004 toteuttama kartoitus tuotti perustietoa pääkaupunkiseudulla toimivista käsityöalan ammattilaisista ja yrityksistä sekä selvitti yrittäjien tulevaisuudennäkymiä.

Festivaalien taloudellisia avainlukuja – Finland Festivalsin jäsenfestivaalien taloustietoja vuodelta 2007.
Tilastojulkaisussa esitellään Finland Festivalsin keräämiä, vuotta 2007 koskevia suomalaisten festivaalien taloustietoja.

Nämä ja muut kotimaiset luovien alojen selvitykset löydät Luovan Suomen bibliografia-kokoelmasta.

 

 

 

« takaisin