Perjantai 2.10.2009 12:11

Luova talous ja kulttuuri innovaatiopolitiikan ytimessä -artikkelikokoelmassa käsitellään luovaa taloutta ja kulttuuria osana alueiden kilpailukykyä ja innovaatiotoimintaa. Luova maaseutu – luovan talouden ja kulttuurin kehittäminen maaseudulla -selvitys kartoittaa maaseudulla jo toteutetut kehittämistoimet sekä esittelee jatkokehittämistä. Molemmat ovat opetusministeriön julkaisemia.

Artikkelikokoelma on jatkoa aiemmille opetusministeriön kulttuuria ja luovan talouden kehittämistä käsitteleville julkaisuille ja antaa näkökulmia erityisesti eri alueiden luovan talouden strategiselle kehittämiselle ohjelma- ja strategiatyössä. Julkaisu sisältää kuusi eri näkökulmista kirjoitettua artikkelia. Artikkeleiden lopussa kirjoittajat esittävät näkemyksensä kehittämisehdotuksista, joita on mahdollista soveltaa erilaisessa kehittämistoiminnassa.

Luovien alojen kehittäminen on ollut vahvasti mukana myös maaseutuohjelmissa ja se on mukana myös vuonna 2009 käynnistyneessä viidennessä maaseutupoliittisessa ohjelmassa. Luova maaseutu -selvityksen taustalla on Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän Kulttuuriteemaryhmän työ luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden saralla.

Molemmat julkaisut löytyvät Luovan Suomen sivuilta bibliografiasta.

 

« takaisin