Maanantai 2.11.2009 14:47

Luovan talouden agentit ja managerit ry kehittää ammattikuntaa järjestäytyneemmäksi yhteisöksi ja toimii yhteiskunnallisena vaikutuskanavana.


Suomeen on kehittymässä uusi agenttien ja managerien ammattikunta vastaamaan osaltaan kasvavaan haasteeseen nostaa luovuus Suomen kilpailukyvyn yhdeksi päätekijäksi. Suurimmaksi menestyksen esteeksi luovien toimialojen yrittäjät ovat kokeneet myynnin ja markkinoinnin vaikeuden.

Ratkaisua etsitään muun muassa Sillanrakentajat-valmennusohjelmasta, joka keskittyy luovan talouden agenttien ja managerien kouluttamiseen sekä uuden ammattikunnan synnyttämiseen. Sillanrakentajat on Adultan hallinnoima ESR-hanke.

Kolmen vuoden projektissa mukana olevat toiminnan aloittamista suunnittelevat ja jo olemassa olevat agentit huomasivat nopeasti, että ammattikunnan toimintaedellytykset vaativat myös valtiovallalta toimenpiteitä, joiden valmisteluun tarvitaan yksittäisiä toimijoita edustava edunvalvontajärjestö.

Uudessa yhdistyksessä on Sillanrakentajien lisäksi mukana viisi alalla jo toiminutta agenttitoimistoa. Sillanrakentajien ryhmässä on myös perustettu jo neljä uutta agenttiyritystä.

Yhdistyksen jäsenyritysten kirjo kattaa useimmat työ- ja elinkeinoministeriön luovien alojen määrittelyssä mukana olevat toimialat. Monien agenttien toiminnassa viennillä on jo nyt keskeinen rooli. Lue lisää: www.sillanrakentajat.fi


Sillanrakentajiin voi tutustua roadshowssa, jossa tutustutaan alueiden luovan talouden yrityksiin ja heidän asiakkaisiinsa. Kiertueen aikataulu on: Tampere 26.11., Lahti 27.11. Rovaniemi 8.12. ja Turku 14.12. Lisätiedot: www.sillanrakentajat.fi, marit.hohtokari(at)adulta.fi.

 

 

 

 

« takaisin