Design Forum Finland tiedote 21.11.2011 • Keskiviikko 30.11.2011 14:15

Design Forum Finlandissa 1.12.2011 avautuva Icelandic Contemporary Design -näyttely esittelee uutta islantilaista tuote- ja huonekalumuotoilua sekä arkkitehtuuria viimeisen vuosikymmenen ajalta. Näyttelyn myötä käynnistyy vuoden mittainen yhteistyö Islannin ja World Design Capital Helsinki 2012:n välillä.

Islanti on muotoilumaana nuori. Näyttelyssä esitellyt työt välittävätkin kuvaa syntymässä olevasta islantilaisesta muotokielestä. Työt käsittelevät islantilaisen yhteiskunnan keskeisiä kysymyksiä, kuten kestävää kehitystä, kiireistä arkea ja niitä erityishaasteita, joita tuliperäisen saaren luonnonvoimat elämälle asettavat. 

Kiinnostus muotoilua kohtaan on kasvanut Islannissa voimakkaasti: luovista aloista on toivottu piritysruisketta maan taloudelle. Työn alla on myös ensimmäinen kansallinen muotoilustrategia.

Icelandic Contemporary Design -näyttely avattiin vuonna 2009 Reykjavikissa, jonka jälkeen se on ollut näytteillä Kööpenhaminassa, Shanghain EXPO 2010:ssa, Pekingissä, Stockholm Design Weekillä Tukholmassa ja Tallinnassa. Design Forum Finland on näyttelyn päätepysäkki.

Lisätietoa oheisesta tiedotteesta.

« takaisin