Tiistai 17.11.2009 09:00

Keski-Suomen liitto on mukana 2,3 miljoonan euron kansainvälisessä luovan talouden CREA.RE -kehittämishankkeessa.


Kolmivuotinen CREA.RE - Creative Regions -hanke alkaa vuoden 2010 alusta. Toimenpiteet suunnataan mm. alueiden kehittämisestä ja elinkeinopolitiikasta vastaaville organisaatioille ja päättäjille. Tavoitteena on luovan talouden hyödyntäminen alueen vetovoimaisuuden parantamisessa, elinkeinojen kehittämisessä ja työpaikkojen luomisessa.

Keski-Suomen erityistavoitteena on löytää hyviä luovan talouden toimintamalleja jo toimivien elinkeinoklustereiden käyttöön. Hankkeen partnereilla, kuten Itävallalla ja Slovenialla on tästä tarjolla hyviä esimerkkejä.

Vastavuoroisesti Keski-Suomen pitkää kokemusta ja osaamista luovien alojen kehittämisessä viedään Ylä-Itävallan alueelle. Keski-Suomessa toteutettiin vuosina 2004-2007 kolmen hankkeen kokonaisuus, jonka toimintamallia Ylä-Itävalta haluaa kokeilla.

CREA.RE -hankkeessa on mukana kymmenen aluetta eri puolilta Eurooppaa. Hanke sai rahoituksen Euroopan unionin INTERREG IVC -ohjelmasta, joka edistää alue- ja paikallisviranomaisten ja muiden toimijoiden yhteistyötä EU:n alueella sekä Norjassa ja Sveitsissä.

 

« takaisin