Torstai 26.11.2009 10:50

Tarjouspyynnöt ensi vuoden aikana toteutettavista selvityksistä tulee jättää viimeistään 14.12.2009.

Nyt tilattavien kolmen selvityksen aiheet ovat:

Digitalisoitumisen vaikutukset luovien toimialojen tuotantorakenteeseen ja jakeluketjuihin
Keskeiset toimialat selvityksen kannalta ovat musiikki, elokuva, peliteollisuus sekä kustannustoiminta. Selvityksen kohteena on erityisesti digitalisoitumisen aiheuttama rakennemuutos kyseisten toimialojen tuotantorakenteeseen, jakeluketjuihin sekä laajemmin toimialojen arvoverkkoihin.

Julkisen hallinnon toimenpiteiden vaikutukset luoviin aloihin
Tavoitteena on selvittää erityisesti, mitä uusia toimenpidekokonaisuuksia ja rahoitusinstrumentteja on tällä vuosikymmenellä suunnattu kulttuurisektorin luoville toimialoille yritysten liiketoiminnallisten edellytysten kehittämiseen. Keskeistä on myös toimenpiteiden seurausten arviointi, toimenpiteiden kehittäminen ja koordinointi sekä kipupisteiden paikantaminen.

Kulttuurin kulutus osana yleistä kulutuskulttuurin muutosta
Selvityksessä kartoitetaan ja arvioidaan keskeiset kansainvälisten ja suomalaisten kulttuuri- ja mediakulutuksen trendit erityisesti käyttäjien ja kuluttajien näkökulmasta.

Tilattavat selvitykset ovat osa Luova Suomi -hankkeessa toteutettavaa luovien alojen tietoperustan vahvistamista. Tiedon tuottaminen ja kokoaminen edesauttaa ennakoimaan luovien alojen kehitystä ja kehittämistarpeita. Tietoperusta-osa-alueen toteuttajana toimii Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cupore.

Hankintailmoitukset ovat kokonaisuudessaan nähtävissä julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

 

 

« takaisin