Maanantai 7.12.2009 12:34

Suomen Kuraattorien Yhdistyksen seminaariohjelmaan sisältyy koulutusta kuraattorin arvoverkoista, työsopimuksista ja palkkauksesta, kuratoinnin työprosessista sekä kansainvälisestä toiminnasta.


Tapahtumien kautta SKY pyrkii vakiinnuttamaan kuraattorien ammattinimikkeen, tekemään kuraattorien työtä ja työnkuvaa tunnetuksi sekä parantamaan heidän työmahdollisuuksiaan suomalaisen taiteen kentällä. Seminaariohjelma järjestetään yhteistyössä nykytaiteen museo Kiasman kanssa vuoden 2010 aikana.

Kuraattori on taiteen asiantuntija, joka toimii välittäjäportaassa managerin ja tuottajan tavoin ja mahdollistaa taiteen ja yleisön kohtaamisen. Tila- ja tilannesidonnainen havainnointi ja tutkimus sekä näyttelyajankohdan poliittis-sosiaalis-yhteiskunnallisen ilmaston huomiointi ovat kuraattorin keskeisimpiä tehtäviä. Kuraattorin ammattikuva on muuttunut, koska myös taide on muutoksessa "objektista projektiksi". Kuraattori ei enää arvota taideobjektia vaan osallistuu itse taiteelliseen toimintaan.

Suomen Kuraattorien Yhdistys SKY ajaa taiteen ja kulttuurin kentällä sekä instituutioissa että itsenäisesti työskentelevien etuja järjestämällä koulutusta ja erilaisia tilaisuuksia jäsenistölle ja muille alan toimijoille, kuratoimilla näyttelyitä sekä tiedottamalla kotimaisen ja kansainvälisen taidekentän tapahtumista.

Lue lisää SKY:n sivuilta

 

 

 

« takaisin