Maanantai 7.12.2009 13:11

Finpron Trend Pulse –kartoitus kuvaa keskeisiä kansainvälisiä, luovien alojen kehitykseen vaikuttavia trendejä ja signaaleja.


Kartoituksen tavoitteena on hyödyntää kerättyä tietoa luovan alan trendien ennakoinnissa ja uusien kansainvälisillä markkinoilla syntyvien liiketoimintamahdollisuuksien ymmärtämisessä.

Finpro sovelsi kartoituksessa kehittämäänsä Trend Pulse -työkalua ensimmäistä kertaa luoviin toimialoihin. Finpron projektityöryhmä keräsi keväällä 20009 kuuden viikon ajan valituilta kohdemarkkinoilta aineistoa tavoitteena pyrkiä tunnistamaan luovien alojen uusia globaaleja tai paikallisia ilmiöitä. Taustatutkimuksen perusteella kohdemaiksi valikoituivat Suomen ohella erityisesti Intia, Japani, Etelä-Korea, Tunisia, Ranska ja Saksa. Projektille perustettiin oma sivusto, jonne materiaali kerättiin ja josta lähtöisin työryhmän tutkimusvastaavat tuloksia analysoivat.

Trend Pulse -kartoitus laadittiin Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cuporen hallinnoimassa luovien alojen tietoperustan vahvistamiseen tähtäävässä hankkeessa. Hanketta rahoitettiin ESR-ohjelmakauden 2000-2006 jatkorahoituksella ja se toteutettiin huhti-toukokuussa 2009. Finpro toimi hankkeessa Cuporen partnerina. Hanke toteutettiin yhteistyössä Luova Suomi -hankkeen kanssa ja sen tulokset ovat osa Luovan Suomen tietoperustaa.

Kartoitus on ladattavissa Luovan Suomen sivuilla.

« takaisin