Maanantai 7.12.2009 13:13

Kehityshankkeessa ennakoidaan tapahtumatuotantoklusterin tilaa vuonna 2020 tuottajan tulevaisuuden osaamishaasteiden tunnistamiseksi.


Kolmen vuoden aikana hankkeessa toteutetaan tutkimusta, joka tähtää kotimaisen kulttuurituottaja -koulutuksen kehittämiseen. Kohderyhmiä ovat kulttuurialan toimijat, tuottajat, koulutuksen suunnittelijat, kulttuuriyrittäjät, luovan talouden toimijat ja niiksi haluavat sekä kulttuurin rahoituksesta päättävät tahot.

Kulttuurituottajan toimenkuva on uusien haasteiden edessä. ”Kulttuuritapahtuman merkitys esteettisenä elämyksenä saa rinnalleen yhä voimakkaammin roolin markkinointiviestinnän kanavana. Esitysten rakentamisen ja lipunmyynnin ohella siirrytään kohti kokonaisten elämyspalvelukonseptien rakentamista. Samanaikaisesti osallistumisen tavat ovat murroksessa: kulttuuri osallistaa verkossa, lähipubissa, arjen kiireessä, tai lomalla erakoiduttaessa”, kuvailee Tuottaja 2020 -hankkeen tutkimuspäällikkö Katri Halonen.

Hankkeen toteuttaa Metropolia ammattikorkeakoulu kumppaneinaan kulttuurituotannon koulutusohjelmat Humanistisesta ammattikorkeakoulusta, Yrkeshögskolan Noviasta ja Mikkelin ammattikorkeakoulusta, sekä Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cupore. Muita kumppaneita ovat Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku ry ja Luova Suomi -hanke.

Tuottaja 2020 on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama ja Opetushallituksen hallinnoima valtakunnallinen hanke.

 

« takaisin