Maanantai 7.12.2009 13:15

Pohjoisen ulottuvuuden korkeiden virkamiesten kokous on päättänyt pohjoisten alueiden kulttuuriyhteistyöstä, kulttuurikumppanuudesta.

Pohjoinen ulottuvuus on EU:n, Venäjän, Norjan ja Islannin yhteistä politiikkaa. Kulttuurikumppanuuden tavoitteena on edistää luovaa taloutta ja luovien alojen hankkeita Pohjois-Euroopassa, kehittää sektorille public-private -rahoitusmalleja sekä kehittää pohjoisen ulottuvuuden alueen kansainvälistä houkuttelevuutta ja kilpailukykyä globaalisti.

Kulttuurikumppanuudella haetaan myös synergiaa neljän pohjoisen alueneuvoston yhteistyölle. Kumppanuutta kehitetään yhteistyössä pohjoismaisen KreaNord-aloitteen kanssa. Kumppanuus voi tarjota kulttuurisektorille myös välineitä EU:n Itämeri-strategian toteuttamiseen.

Pohjoismaiden ministerineuvoston sihteeristö on tukenut ja ollut tiiviisti mukana kulttuurikumppanuuden valmisteluissa ja jatkaa toimintaansa kulttuurikumppanuuden teknisenä sihteeristönä vuonna 2010. Lisäksi PMN tukee Tanskan puheenjohtajuuskaudella järjestettävää kulttuurikumppanuuden käynnistävää konferenssia keväällä 2010 Pietarissa.

Lue lisää Pohjoismaisen ministerineuvoston sivuilta.

 

« takaisin