Maanantai 15.2.2010 14:40

Euroopan komission uusi julkaisu Measuring Creativity perehtyy luovuuden mittaamiseen yksilöllisellä, alueellisella ja kansallisella tasolla. Eurooppalainen yhteistyö koulutuksessa ja harjoittelussa kiteytyy uuteen strategiaan (European cooperation in education and training, ET 2020). 

Euroopan komission uusi julkaisu Measuring Creativity perehtyy luovuuden mittaamiseen niin yksilöllisellä kuin alueellisella ja kansallisella tasolla. Julkaisu perustuu Euroopan komission ja sen CRELL-tutkimusyksikön (Centre for Research on Lifelong Learning) osana luovuuden ja innovaationteemavuotta järjestettyyn tapahtumaan. Julkaisussa käydään läpi luovuutta,liittyen eri teemoihin, kuten luovat yhteiskunnat, luova kulttuuri ja luovat alat sekä tuodaan esiin erilaisia luovuuden mittaus- ja analysointitapoja. 

Eurooppalainen yhteistyö koulutuksessa ja harjoittelussa kiteytyy uuteen strategiaan (European cooperation in education and training, ET 2020), jossa luovuus nähdään kestävään taloudelliseen kehitykseen johtavan innovaationlähteenä. Luovuus ja innovaatio ovat keskeisiä eurooppalaisen hyvinvoinnin työkaluja, ja niiden kehittäminen edellyttää niiden parempaa tuntemusta.Tätä varten on pyrittävä luovuuden mittaamisen parantamiseen. 

Lähde: Measuring Creativity (2.2.2010)
Conference materials (2.2.2010)
ET 2020 (2.2.2010)

« takaisin