Torstai 18.2.2010 14:19

Finpro käynnistää luovien alojen yritysten kansainvälistymiseen tähtäävän Luovimo-hankkeen. Mukaan otetaan 20 luovien alojen kärkiyritystä. Yrityshaku on käynnissä 5.3.2010 asti. 

Luovat alat nähdään yhtenä tulevaisuuden kasvutoimialana Suomessa ja niiden kansainvälistyminen on nostettu tärkeäksi kehityskohteeksi myös ministeriötasolla. Finpro tukee luovien alojen yritysten kansainvälistymistä ja kasvua globaalin asiantuntijaverkoston ja monialaisen osaamisen avulla. Hankkeen rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetusministeriö. 

Finpron vetämä luovien alojen yritysten kansainvälistymishanke aktivoi eri toimialojen ja yritysten välistä yhteistyötä ja tukee konkreettisesti kärkiyritysten kansainvälistymistä. Luovimon tavoitteena on kehittää yritysten kansainvälistymisvalmiuksia, tukea poikkitoimialaista yhteistyötä ja verkottumista sekä ennen kaikkea saada aikaan konkreettisia, mitattavia hyötyjä yrityksille. Mukaan haetaan 20 luovien alojen kärkiyritystä. 

Luovimo-hanke koostuu luovien alojen yhteisestä innovaatioprosessista sekä yrityskohtaisista kehitysohjelmista. Ohjelmaan valitaan kansainvälistymisvalmiuksiltaan eri luovien toimialojen kärkeä edustavat yritykset, joiden liiketoimintaa ja kansainvälistymisvalmiuksia kehitetään yrityksen tarpeisiin räätälöidyllä konsultointiohjelmalla.

Yrityshaku on käynnissä 5.3.2010 asti. 

Luovimon pääpaino on konsepti-, tuote- tai palvelumyynnin valmiuksien kehittämisessä. Hankkeen fokustoimialoja ovat muotoilu, elokuva tv/av, musiikki, esittävät taiteet sekä pelit ja sisällöntuotanto. 

Tavoitteena on kehittää suomalaisten luovien alojen yritysten kansainvälistä osaamista, johon liittyy niin hallitun kasvun johtaminen kuin uudet toimintamallit ja kilpailukin. Ennen kaikkea yrityksiä autetaan tunnistamaan globaalin liiketoimintaympäristön mahdollisuudet ja riskit.

Lisätietoja yrityshausta.

« takaisin