Lauantai 6.3.2010 14:46

Kustannusosakeyhtiö Tammi uskoo suomalaisen kirjallisuuden viennin kasvuun ja panostaa kirjailijoidensa kansainväliseen menestykseen solmimalla yhteistyösopimuksen Elina Ahlbäck Literary Agencyn kanssa. 

Suomi on kutsuttu vuoden 2014 Frankfurtin kansainvälisten kirjamessujen teemamaaksi. Tammi valmistautuu tulevaan tapahtumaan yhdessä FILIn eli Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen, Suomen Kustannusyhdistyksen ja muiden alan toimijoiden kanssa. Kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency tuo Tammen toimitusjohtajan Anne Vastan mukaan yhteistyöhön uusia näkökulmia ja lisää ammatillista osaamista. 

Elina Ahlbäck Literary Agency edustaa suomalaisia ja muita pohjoismaisia kirjailijoita, kirjantekijöitä ja kustantajia kansainvälisillä markkinoilla sekä useita ulkomaisia kustantamoja, kirjailijoita ja agentteja Pohjoismaissa. Muun muassa suositun vampyyrikirjailijan Stephenie Meyerin tulevan tuotannon yksinoikeudet ovat Pohjoismaissa Elina Ahlbäck Literary Agency’llä. 

Toimitusjohtaja, kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck toteaa, että Tammen kanssa solmittu sopimus on merkittävä, suomalainen kirjallisuus kiinnostaa yhä enemmän kansainvälisiä kustantamoja ja lukijoita ympäri maailman.

Elina Ahlbäck on mukana myös Luovan Suomen Sillanrakentajissa, joka synnyttää ja kouluttaa Suomeen uutta agenttien ammattikuntaa. Tammen kirjojen ulkomaanoikeuksia on myyty jo noin 40 maahan ja käännetty 32 eri kielelle. Kahden viimeisen vuoden aikana on tehty sopimus yli 100 kirjasta. Viimeisen kolmen vuoden aikana ulkomaanoikeuksien myynnin liikevaihto kolminkertaistunut, mikä on osoitus siitä, että suomalainen kirjallisuus kiinnostaa. 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck, kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency, puhelin 0400 548 402
Myynti- ja markkinointijohtaja Anne-Marie Suomalainen, Kustannusosakeyhtiö Tammi, puhelin 040 541 5271

« takaisin