Lauantai 6.3.2010 14:56

Espanjan kulttuuriministeriö, Barcelonan kauppakamari ja Euroopan komissio järjestävät kaksipäiväisen European Forum on Cultural Industries -tapahtuman 29.–30. maaliskuuta 2010 Barcelonassa. Tapahtuma on suunnattu eurooppalaisille kulttuurialojen yrityksille ja teollisuudenaloille, ja se rakentuu viiden teeman ympärille: kulttuurialojen (erityisesti pk-yritykset) rahoitus, kulttuurialojen asiantuntijat, kansainvälistyminen, immateriaalioikeudet sekä alueellinen kehitys ja kulttuuri. 

Komissio esittelee tapahtumassa pian julkaistavan kulttuurialojen ja luovan teollisuuden keskusteluasiakirjan (Green Paper on Cultural and Creative Industries) sisältämät pääajatukset siitä, miten Euroopan kulttuuri- ja luovan teollisuuden potentiaali saadaan parhaiten käyttöön. 

Lisätietoa tapahtumasta ja rekisteröitymisohjeet.  

Barcelonan kulttuurialojen foorumi ajoittuu sopivasti Amsterdamissa helmikuun alussa pidetyn Towards a Pan-European initiative in support of innovative creative industries in Europe-tapahtuman jatkoksi. Tapahtumassa esiteltiin Amsterdamin julistus, jossa noin 75 kulttuuri- ja luovien alojen asiantuntijaa vaatii strategisempaa tukea eurooppalaisille luoville ja innovatiivisille teollisuuden aloille. Asiantuntijat ehdottivat mm. Eurooppalaisen luovien alojen liiton (European Creative Industries Alliance) perustamista edistämään ja vapauttamaan luovien alojen yhteistyötä ja potentiaalia. 

Amsterdamin tapahtumassa esiteltiin myös muun muassa loppusyksyllä 2008 käynnistynyt kolmevuotinen CREATIVE METROPOLES -hanke, jossa Helsingin kaupunki on mukana. Tapahtuman järjesti komission yritys- ja teollisuusasioiden pääosasto yhteistyössä Amsterdamin kaupungin ja European Design Centerin Eindhoven -keskuksen kanssa.  

Lisää tietoa

« takaisin