Lauantai 6.3.2010 15:07

Suomalaisen luovan talouden Pietarin tapahtumaviikon suunnittelu ja valmistelut ovat käynnissä. Viikon aikana järjestetään näyttely Loft Etazh’essa  sekä tapahtuma- ja neuvottelupäivät Sokos Hotel Palace Bridge’ssa. Tarkoitus on esitellä suomalaisia luovan talouden yrityksiä mahdollisimman laajasti. Ilmoittaudu mukaan! 

Loft Etazh on tämän hetken ”kuumin nimi” Pietarin kulttuurielämässä ja sen tapahtumia seurataan mediassa eniten. Tarkoitus on järjestää siellä viikon aikana erilaisia esityksiä ja performansseja sekä esitellä suomalaisia luovan talouden yrityksiä mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti: designia, käsityötä, taidetta, muotia, musiikkia, av-tuotantoa, kirjallisuutta, tanssia, taikureita jne. 

Viikkoa  mainostetaan Pietarin paikallislehdissä useita viikkoja etukäteen ja sen tapahtumille pyritään saamaan mahdollisimman suuri julkisuus viikon aikana. Loft Etazhin tilaisuus on kaikille avoin.

Koska tapahtuman päätarkoitus on kuitenkin saada aikaan liiketoimintaa suomalaisen luovan talouden yrityksille Pietarissa, huipentuu viikko kahden päivän Suomi-asema -tapahtumaan ja liikeneuvotteluihin Sokos Hotel Palace Bridge’ssa, johon pääsy on vain kohdistetuilla henkilökohtaisilla kutsuilla. Tapahtuma teemoitetaan juna-asema -konseptin ympärille juhlistamaan myös uutta nopeaa yhteyttä Helsingin ja Pietarin välillä.

Torstaina  Suomi-asemalla käydään keskusteluja ja seurataan luovan alan esityksiä ja näytöksiä. Myös verkostoitumiseen ja matchmaking-tilaisuuksiin on mahdollisuus osallistua päivän aikana.

Perjantaina Sokos Hotel Palace Bridge’n Suomi-Asema on varattu varsinaisiin liikeneuvotteluihin. Pietarin koko tapahtuman ohjelma ja aikataulu pyritään saamaan valmiiksi ja julkaisemaan kesäkuun alkuun mennessä. Venäläisten yhteistyötahojen ja asiakkaiden selvitys on käynnissä.Kiinnostus suomalaisia kohtaan on jo suuri. 

Miten mukaan?

Luovan alan yrittäjän on mahdollista osallistua Pietarin tapahtumaan Sillanrakentajat agenttien kautta agentoitavan roolissa tai ilman agenttia itsenäisenä toimijana. 

Kustannukset

Kokonaiskustannukset eivät ole vielä selvillä. Kustannukset selviävät vasta kun tiedetään kuinka moni yritys osallistuu joko agentin välityksellä tai ilman, mitä avustuksia saadaan, kuinka paljon saadaan sponsoritukena jne.  Osa kustannuksista maksetaan Sillanrakentajat -hankkeen budjetista. Voidaksemme tehdä oikeat laskelmat, odotamme  ennakkoilmoittautumisia pikaisesti.

Alustavan arvion mukaan yhden näyttelyyn osallistujan lopullinen itselleen maksettavaksi jäävä kustannus on 500  -1000 euron suuruusluokkaa.

Tapahtumaan osallistuvien yritysten on oltava valmiita toimittamaan oma esittelyaineistonsa yhteisesitettä ja nettisivuja varten huhtikuun aikana.

Ennakkoilmoittautumiset viimeistään 16.3.2010 marit.hohtokari(at)adulta.fi, kopiona Ulla.karhu(at)adulta.fi ja anna.hakkinen(at)sillanrakentajat.fi.

Ilmoittautumisen voi tehdä myös niin, että sitoo osallistumisensa määrättyyn itselle projektin kautta laskutettavaksi jäävään kokonaissummaan. 

Tutustu myös agentteihin ja Loftiin. 

« takaisin