Lauantai 6.3.2010 15:16

Luovien alojen yrittäjien liiketoimintaosaamista kehitetään valtakunnallisen Jalostamo-palvelun avulla. Palvelu on syntynyt yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön ja alueellisten elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten kanssa. 

Keski-Suomen ELY-keskus koordinoi Jalostamo-toimintamallin vakiinnuttamista ELY-keskusten ja muiden alueellisten toimijoiden normaaliksi toiminnaksi.

Valtakunnallisen Jalostamo-palvelun koordinaattoriksi Keski-Suomen ELY-keskukseen on nimitetty Saila Pulkkinen. Koordinaattori toimi luovan alan kehittäjien apuna. 

Jalostamo on neuvontapalvelu, joka muodostuu yksittäisistä, maksuttomista yritystapaamisista sekä alueellisista hankeklinikoista. Jalostamo auttaa luovien alojen yrityksiä, yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia parempaan ja kannattavampaan liiketoimintaan. Yrittäjien liiketoimintaosaaminen parantaa palvelujen tuotteistamista ja markkinointia. 

Valtakunnallisen koordinaation tehtävänä on Jalostamo-palvelun välittäminen eri puolelle Suomea yhteistyössä ELY-keskusten ja paikallisten kehittäjien kanssa. Koordinaation avulla kehitetään myös palvelun sisältöä ja Jalostamo-toimijoiden asiantuntijuutta sekä perehdytetään uusia asiantuntijoita ja konsultteja.

Koordinaattori huolehtii palvelun markkinoinnista web-sivustojen, tapahtumien ja verkostojen kautta sekä tekee yhteistyötä mm. Yritys-Suomi-palvelun, KOKO-verkoston (koheesio- ja kilpailukykyohjelman) ja muiden sidosryhmien kanssa.

Jalostamo-hanketta rahoitetaan Euroopan sosiaalirahastosta. 

Lisätietoa: 

Saila Pulkkinenkoordinaattori, valtakunnallinen Jalostamo-palvelusaila.pulkkinen(at)ely-keskus.fi
www-luotu.fi

« takaisin