Lauantai 10.4.2010 12:47

Valtakunnallisen Ideahaun tavoitteena on kohdentaa maaseutuohjelman hankerahoitusta toimenpiteisiin, jotka parantavat ohjelman tuloksia ja tehostavat ohjelman toteutusta. 

Lisäksi tavoitteena on täydentää ja tukea alueiden kehittämistyötä. Yksi ideahaun teemoista on maatalouden ja maaseudun elinkeinotoiminnan palvelujen ja osaamisverkostojen kehittäminen valtakunnan tasolla. Maataloutta ja maaseudun elinkeinotoimintaa palvelevien osaamisverkostojen rakentaminen ja kehittäminen valtakunnan tasolla, erilaisten tiedonvälitystapojen ja kanavien hyödyntäminen sekä asiantuntijoiden osaamisen parantaminen. 

Tavoitteena on välittää uusin (tutkimus)tieto maatalous- ja maaseutuyrityksille mahdollisimman monipuolisesti ja nopeasti sekä luoda toimiva, asiakaslähtöinen ja maaseudun yritystoiminnan kehittymistä tukeva asiantuntijayhteistyö ja parantaa asiantuntijoiden osaamisen tasoa. Tukea voi saada elinkeinojen kehittämishankkeisiin, koulutushankkeisiin sekä tiedonvälityshankkeisiin.

Ideahaku kohdistuu vain hankkeisiin. Yrityskohtaisille ja yritysryhmien ideoille voi hakea rahoitusta suoraan ELY-keskuksista. 

Tiedote Ideahausta
www.maaseutu.fi

« takaisin