Torstai 29.4.2010 10:34

YLÖS - Ammattiteattereiden yleisötyön kehittäminen
Kevät lähestyy kohinalla ja YLÖS-hankkeen vauhti vain paranee projektin edetessä! Vuosi 2010 näyttäytyy tapahtumarikkaana ja toivomme, että sinäkin voisit mahdollisuuksien mukaan osallistua toimintaamme ja tuleviin tapahtumiimme.
 

Tavoitteenamme on myös kerätä mahdollisimman paljon tietoa Suomessa tällä hetkellä toteutettavista soveltavan teatterin hankkeista. Kerrothan siis meille, jos kuulet kiinnostavista toimintamuodoista tai jos sinä itse teet soveltavaa teatteria tai yleisötyötä. Mietteitäsi voit lähettää meille vaikka sähköpostilla osoitteeseen info@yleisotyo.fi tai uuden sähköpostirinkimme kautta.

*Yleisötyö-sähköpostirinki

Jotta kaikki yleisötyöstä ja soveltavan teatterin mahdollisuuksista kiinnostuneet voisivat vaihtaa ajatuksiaan ja ideoitaan, olemme luoneet kaikille avoimen  sähköpostiringin Yahoon palvelimelle. Liity sinäkin mukaan ja aloita keskustelu tai kerro omista projekteistasi! Linkin ja ohjeet sähköpostirinkiin liittymiseksi löydät sivuiltamme osoitteesta http://www.yleisotyo.fi/index.php?page=ohjeet-yleisoetyoe-saehkoepostirinkiin-liittymiseksi

Ja sitten katsaus YLÖS-hankkeen vuoden 2010 toimintaan:

*Yleisötyö-häppening Raumalla

YLÖS-hankkeen Rauman Kaupunginteatterin pilottiprojektin tuloksia esiteltiin 30.3. Raumalla Yleisötyö-Häppeningissä. Nuorten kanssa koko talven toiminut yleisötyöntekijä Noora Himberg oli koonnut paikalle Rauman seudun koulujen opetushenkilökuntaa sekä muita nuorten kanssa työskenteleviä tahoja. Tilaisuudessa nähtiin kahden lukiolaisryhmän forum-teatteriesitykset suorituspaineista ja väkivallasta sekä kuultiin puheenvuoroja yleisötyön mahdollisuuksista ammattiteattereissa, nuorten kanssa tehtävästä soveltavasta teatterista sekä julkisten tilojen yhteisötaiteesta. Tapahtumasta on tullut paljon positiivista ja innostavaa palautetta!

*YLÖS-verkkosivujen uudistus

YLÖS-hankkeen verkkosivut www.yleisotyo.fi ovat uudistuneet! Tietoa&Ideoita-osiosta on tarkoitus koota tämän vuoden aikana monipuolinen tietopaketti, jossa on mm. vinkkejä soveltavan teatterin työpajojen suunnitteluun. Uutiset-palstalla kerrotaan ajankohtaisista yleisötyöhankkeista ja -tapahtumista.

*YLÖS-hanke mukana kehitysyhteistyössä

YLÖS-hanke osallistuu Ulkoministeriön rahoittamaan Local Democracy-kehitysyhteistyöhankkeeseen, jonka tavoitteena on paikallisen päätöksenteon vahvistaminen namibialaisissa kunnissa. 9.-16.4. 2010 kolme YLÖS-hankkeen työntekijää vierailee Namibiassa, jossa suunnitellaan soveltavan teatterin koetyöpajoja yhteistyössä Namibian yliopiston esittävän taiteen asiantuntijoiden kanssa. Työpajojen avulla pyritään kokeilemaan toimintamallia, jossa namibialaiset luottamushenkilöt tekevät päätöksiä teatterin menetelmiä hyödyntäen. Samoja menetelmiä tullaan kokeilemaan vastavuoroisesti syksyllä 2010 Pirkanmaalaisten paikallispoliitikkojen kanssa Tampereen Työväen Teatterin pilotissa. Local Democracy-hanke mahdollistaa YLÖS-hankkeelle myös niiden työmahdollisuuksien kartoittamisen, joita soveltavan teatterin ammattilaisille voisi olla kehitysyhteistyöprojekteissa.

*Työpajatoiminta

Työpajatoiminta jatkuu aktiivisena sekä Rauman Kaupunginteatterin, Lahden kaupunginteatterin että  Tampereen Työväen Teatterin pilottiprojekteissa. Raumalla kohderyhmänä ovat nuoret. Lahdessa työskennellään eri kyläyhteisöissä ja yhdessä lähiössä. Tampereella keskitytään puolestaan työhyvinvointia edistävään toimintaan ja jatketaan Tampere- ja Raha-aiheisia työpajoja.

*Työhyvinvointia soveltavan teatterin keinoin-tapahtuma Tampereen Työväen Teatterilla 19.5.

YLÖS-hankkeen seuraava tapahtuma keskittyy työhyvinvointiin ja soveltavan teatterin mahdollisuuksiin työpaikoilla. Iltapäivän aikana kuullaan sekä työhyvinvoinnin asiantuntijoita, että työyhteisöissä toimivia soveltavan teatterin ammattilaisia. Tapahtuman ohjelma julkaistaan huhtikuun viimeisellä viikolla osoitteessa www.yleisotyo.fi.

*Miniseminaari Tampereen Teatterikesässä 5.8.

YLÖS-hanke järjestää Teatterikesän 2010 yhteydessä ammattiteattereiden hallintohenkilökunnalle suunnatun kutsuvierastllaisuuden, jossa kuullaan sekä ulkomaisia että kotimaisia yleisötyötä tekevien ammattiteattereiden edustajia. Kutsut tilaisuuteen lähetetään alkukesästä.

*Yleisötyöseminaari marraskuussa 2010

Marraskuussa YLÖS-hanke järjestää yhden päivän päätösseminaarin, jossa käydään läpi hankkeen aikana toteutettuja projekteja ja suunnitellaan suomalaisen soveltavan teatterikentän tulevaisuutta. Ohjelma julkaistaan syksyllä.

Mukavaa kevättä! Nähdään taas pian!

Katri Malte-Colliard

Projektiassistentti

YLöS-hanke

Tutkivan teatterityön keskus
Tampereen yliopisto
+358 40 190 4055

katri.malte-colliard@uta.fi

www.yleisotyo.fi

« takaisin