Perjantai 30.4.2010 09:04

Euroopan komissio on käynnistänyt 27.4. Internetissä julkisen kuulemisen Euroopan kulttuuriteollisuuden ja luovan alan teollisuuden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. ”Euroopan kulttuuriteollisuus ja luova teollisuus eivät pelkästään edistä maanosamme kulttuurista monimuotoisuutta, vaan ne ovat myös yksi kaikkein dynaamisimmista talouden aloistamme. Niillä on suuri merkitys sille, että Eurooppa saadaan johdettua ulos kriisistä”, sanoi koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava komissaari Androulla Vassiliou.

Kulttuurin ja luovan teollisuuden ala, joka käsittää esittävät taiteet, kuvataiteet, kulttuuriperinnön, elokuvan, television ja radion, musiikin, julkaisutoiminnan, videopelit, uuden median, arkkitehtuurin, muotoilun, muotisuunnittelun ja mainonnan, työllistää EU:ssa viisi miljoonaa ihmistä.

Ala tuottaa 2,6 prosenttia Euroopan bruttokansantuotteesta ja kasvaa nopeammin kuin useimmat muut talouden osa-alueet. Digitalisoituminen ja globalisaatio avaavat uusia markkinamahdollisuuksia erityisesti pienille yrityksille, jotka eivät kuitenkaan monesti pysty hyödyntämään täyttä potentiaaliaan. Kulttuurialalla on suotuisia vaikutuksia myös kaupunkien ja alueiden kilpailukykyyn ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen.

Julkisella kuulemisella kannustetaan sidosryhmiä ja muita toimijoita pohtimaan muun muassa mahdollisuuksia tukea luovien pienyritysten rahoituksen saantia, luovuuden ja liikkeenjohtotaitojen yhdistämistä sekä innovoinnin, uusien kokeilujen sekä tieto- ja viestintätekniikan käytön edistämistä EU-tasolla. Vihreällä kirjalla käynnistetty julkinen kuuleminen jatkuu heinäkuun loppuun.

Lähde:

Kuntaliiton Brysselin toimiston tiedote 13/2010

http://www.kunnat.net/k_peruslistasivu.asp?path=1;29;346;31405;47265

Lisää tietoa:

Komission lehdistötiedote

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/466&format=HTM

Linkki julkisen kuulemisen sivustolle

http://ec.europa.eu/culture/our-policy-development/doc2577_en.htm

Euroopan komissio: kulttuuri

http://ec.europa.eu/culture/index_en.htm

__________________________________

Helsinki EU-toimiston verkkosivut löytyvät osoitteesta www.helsinki.eu.

Kysymyksiä ja palautetta voit lähettää osoitteeseen helsinki.euoffice@euhel.be

Helsinki EU-toimisto

Rue Belliard 15-17

B-1040 BRUSSELS

Puh. + 32 2 551 1340

www.helsinki.eu

« takaisin