Keskiviikko 5.5.2010 07:57

Kaikilla kolmella seudulla tavoitteena on luoda fyysiset ja toiminnalliset rakenteet parantamaan luovan alan liiketoimintaa, kilpailukykyä ja työllisyyttä. Oleellista luovan talouden keskusten toiminnoissa on saada niistä vetovoimaisia kuluttajien, taitelijoiden ja yrittäjien näkökulmasta.

Tavoitteeseen pyritään:

1. Luomalla toimintamallit luovan talouden keskuksille

(toimivien mallien selvittäminen, toimijoiden kokoaminen, tukipalvelujen suunnitteleminen, rahoitusmallit jne)

2. Kehittämällä luovan alan yritysten verkostoja

(luovan alan yrittäjät keskenään, yhteistyö muiden alojen yrittäjien kanssa, miniklusterit, veturiyritykset/alihankintatoiminta, mallit muista aloista)

Tavoitteena on, että vuonna 2012 maassa on kolme uutta luovan talouden keskusta, lisää kasvavia yritysverkostoja sekä liiketoimintaa ja entistä parempaa yhteistyötä eri alueiden välillä.

Mallia Kaapelitehtaasta ja Korjaamosta

Eri puolilla Suomea on viimeisen kymmenen vuoden aikana kohonnut useita niin sanottuja luovan talouden keskuksia, joiden kotimaisena esikuvana voidaan pitää Helsingin Kaapelitehdasta tai Korjaamoa. Uusimpia keskuksia ovat Hämeenlinnan Verkatehdas ja Seinäjoen Rytmikorjaamo.

Hämeenlinnassa luovien tilojen kehittäminen jatkuu edelleen ja seuraavana kohteena on historiallisen Wetterhoff korttelin muuntaminen käsityön ja kulttuurin keskukseksi. Porvoossa rakenteilla on Taidetehdas osana laajaa Luovan Länsirannan rakentamisprosessia. Turussa luovan talouden keskusta ollaan suunnittelemassa VR:n Konepajan yhteyteen.

Luova tila on Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, Kehittämiskeskus Oy Hämeen, Posintra Oy:n ja Suomen Humanistinen ammattikorkeakoulu Oy:n kehittämishanke. Hanke on Etelä-Suomen Euroopan aluekehitysrahaston osittain rahoittama, kokonaisbudjetti on 1 320 624 €, rahoittajaviranomainen on Päijät-Hämeen liitto. Hankeaika on 1.10.2010 – 30.9.2012.

Lisätietoja Luova tila -hankkeesta antavat:

Aino Ukkola, Turun Seudun Kehittämiskeskus, aino.ukkola(at)turku.fi

Hillevi Kaarlenkaski, Kehittämiskeskus Oy Häme/Projektistudio Oy, hillevi.kaarlenkaski(at)projektistudio.fi

Susanne Dahlqvist, Posintra Oy, susanne.dahlqvist(at)posintra.fi

Katariina Räike, HUMAK , katariina.raike(at)humak.fi

 

« takaisin