Torstai 19.5.2011 13:03

Luova Suomi järjesti yhdessä Tuottaja 2020 -hankkeen kanssa seminaarin Tuottajakoulutus nyt ja tulevaisuudessa! tiistaina 10.5.2011. Tuottajakoulutuksen nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä hahmotellut seminaari keräsi yhteen luovien alojen koulutuksesta sekä sen kehittämisestä vastaavia tahoja.

Seminaari pureutui tuottajakoulutuksen haasteisiin. Teknologian kehityksen, globalisaation sekä yhteiskuntarakenteiden muutosten myötä myös työelämä muotoutuu jatkuvasti uudelleen. Pysyykö koulutuksemme perässä? Onko tuottajiksi valmistuvilla riittävät valmiudet työelämään? 

Kysymykset herättivät vilkasta keskustelua, joka purettiin työpajoissa konkreettisiksi toimenpide-ehdotuksiksi. Seminaariyleisö korosti alan oman identiteetin, roolin sekä käsitteiden määrittelyn merkitystä. Konkreettisena toimenpide-ehdotuksena esitettiin kulttuurituottajien oman tietokeskuksen perustamista. Yhteisesti myös tunnistettiin luovien alojen tuottajien kysynnän kasvu muillakin teollisuuden aloilla. Vilkas keskustelu osoitti erilaisten tahtotilojen kohtaamisen tärkeyden: on oleellista luoda alustoja, joissa voidaan työstää alan keskeisiä käsitteitä ja yhteistä kieltä sekä kohdata myös muita alan toimijoita.

Työpajatyöskentelyä alustivat omilla puheenvuoroillaan ylitarkastaja Sanna Hirsvaara Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, tutkija Anu Oinaala Cuporesta sekä yliopettaja Katri Halonen Metropolia-ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoa Tuottaja2020 -hankkeesta.

Todistus taskussa - työelämä vastassa

Luovan alan koulutuksen nykytilaa ruotii myös Marit Hohtokarin ja Markku Uiton tilaustyönä työ- ja elinkeinoministeriölle tekemä selvitys Todistus taskussa - työelämä vastassa. Hohtokari ja Uitto esittävät julkaisussa huolensa nuorista, jotka valmistuvat epävarmoihin tulevaisuuden näkymiin. Kirjoittajien mukaan luovia aloja vaivaa todellinen työvoimasolmu – puhutaan koulutuksen ja työelämän kohtaantumisen ongelmista.

Lue julkaisu Todistus taskussa - työelämä vastassa -puheenvuoro luovan alan opiskelijoiden työllistymisen puolesta.



« takaisin