Maanantai 8.8.2011 08:13

Sähköiset työkalut mutkitta ja maksutta käyttöön!
Suomalaisten kehittäjien toimesta on saatavilla varta vasten asiantuntijan työtä helpottamaan kehitettyjä sähköisesti käytettäviä työkaluja. Eri tutkimuslaitosten asiantuntemuksen avulla ja tiiviissä yhteistyössä pk-yritysten kanssa kehitetyt työkalut voivat tuoda merkittävää lisäarvoa yrityksille ja yhteisöille.

VERKA - Verkosto kilpailueduksi

Verka on VTT:n kehittämä verkostojen kehittämismenetelmä. Käytännön työkalu, jonka avulla verkostotoiminnan voi jalostaa strategiseksi kilpailueduksi ja menestystekijäksi.

VerKasta on hyötyä sekä yritys- että verkostotasolla. Sen avulla yksittäinen yritys analysoi oman asemansa jäsenverkostoissaan ja kartoittaa niiden tuottamat lisäarvot. Tulosten perusteella yritys voi keskittyä niihin verkostoihin, joista sille on todellista hyötyä oman liiketoimintansa kehittämisessä.

- VerKa-menetelmillä yritys selvittää mihin verkostoon kannattaa panostaa, mikä on kehityskelpoinen, mikä pelkkää sparraustyyppistä kahviseuraa, kertoo menetelmän haltija Katri Valkokari, VTT.

- VerKa Pikatesti herätti ajatuksia. Näimme, missä verkostomme jäsenet kokevat asiat eri tavoin, joka vastaavasti herätteli pohtimaan näkemyserojen syitä. Testi auttoi myös miettimään seuraavia kehitysaskelia, toteaa Tuija Wikström, Business Development Director, Salomaa Yhtiöt.

Lue lisää ja lataa työkalu käyttöösi.

KehitysPlus - Integroituun kehitystyöhön

VTT kehitti KehitysPlus -arviointimenetelmän pk-yritysten kehitystoiminnan konkreettiseksi työvälineeksi. Se auttaa kehitystilanteen hahmottamisessa, kehityshankkeiden valmistelussa, toimii suunnitelmallisen kehitystyön perustana ja osallistaa henkilöstön mukaan kehitystoimintaan.

-Oleellista on, että henkilöstön kehittäminen ja hyvinvointi on nostettu KehitysPlussassa ydinasiaksi, koska sitoutuneen henkilöstön rooli esimerkiksi strategian toteutuksessa on erittäin oleellista, toteaa Mika Kiljala, toimitusjohtaja, Velho Engineering Oy

-Tuloksena on toivetila, jossa yrityksen strategia ja päivittäinen käytännön tekeminen kohtaavat, selventää Taru Hakanen DI, tutkija, Liiketoiminta ja teknologian johtaminen -osaamiskeskus, VTT

Lue lisää ja lataa työkalu käyttöösi.

« takaisin