Diges ry, tiedote • Tiistai 22.11.2011 07:24

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt uutta määrärahaa kulttuurin ja luovien alojen tuotekehityshankkeisiin. CreaDemo-raha on kaikille luovan alan tekijöille tarkoitettu konseptointi- sekä proto-, demo- tai pilottivaiheen tukimuoto. CreaDemo-rahoitusta hallinnoidaan AVEKin eli Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen kautta.

CreaDemo-rahaa myönnetään yritysten, alan ammattilaisten tai ammattitoimintaa harjoittavien yhdistysten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita. Määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu. Tuettavat hankkeet voivat olla luovien alojen tai kulttuurin eri aloilta. CreaDemo-rahoituksen ensimmäinen hakuaika on 1.12.2011–16.1.2012.

Diges ry toteuttaa AVEKin toimeksiannosta marras-joulukuun vaihteessa tiedotuskierroksen CreaDemo-rahoituksesta kahdeksalla paikkakunnalla yhteistyössä alueiden ELY-keskusten kanssa. Infotilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja tilaisuudessa käsitellään rahoituksen kriteerit ja hakemuksen sisältövaatimukset sekä käydään keskustelun kautta läpi tapausesimerkkejä sekä mahdollisia CreaDemo-rahoituksen kohteita.

Paikkakuntien infotilaisuuksien ajankohdat löydät oheisesta tiedotteesta.

Lisätietoa DigiDemo-rahoituksesta.

« takaisin