Euroopan komissio, lehdistötiedote 23.11.2011 • Keskiviikko 30.11.2011 07:07

Euroopan komission 24.11.2011 esittelemä Luova Eurooppa -ohjelma tarjoaisi tukea tuhansille elokuvan, television, kulttuurin, musiikin, esittävien taiteiden,  kulttuuriperinnön tai näihin liittyvillä aloilla työskenteleville. Ohjelman ehdotettu budjetti vuosille 2014–2020 on 1,8 miljardia euroa, ja se olisi kaivattu piristysruiske kulttuurin ja luovan toiminnan aloille, jotka ovat merkittävä työllistäjä ja kasvun lähde Euroopassa.

Koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaavan komissaarin Androulla Vassilioun mukaan investointi auttaisi kymmeniä tuhansia kulttuuri- ja audiovisuaalisen alan ammattilaisia hyödyntämään sisämarkkinoita parhaalla mahdollisella tavalla ja saavuttamaan uusia yleisöjä Euroopassa ja muualla maailmassa. Luova Eurooppa -ohjelma edistäisi komissaarin mukaan kulttuurin ja kielten monimuotoisuutta ja myötävaikuttaisi työllisyyteen ja kestävään kasvuun liittyvien Eurooppa 2020 ‑tavoitteiden saavuttamiseen.

Luova Eurooppa ‑ohjelma perustuu kokemuksiin menestyksellisistä Kulttuuri- ja Media-ohjelmista, joiden kautta on tuettu kulttuuri- ja audiovisuaalisia aloja yli 20 vuoden ajan. Ohjelman ehdotettu 1,8 miljardin euron budjetti merkitsisi 37 prosentin lisäystä nykyiseen tasoon. Luova Eurooppa ‑ohjelmaehdotus on nyt neuvoston (27 jäsenvaltion) ja Euroopan parlamentin käsiteltävänä. Ne päättävät lopullisesti vuosien 2014–2020 rahoituskehyksestä.

Lisätietoa oheisesta tiedotteesta.

« takaisin