Työ- ja elinkeinoministeriö tiedote 14.12.2011 • Keskiviikko 14.12.2011 11:50

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti muodostavat yhdessä maailman designpääkaupungin vuonna 2012. Valtio osallistuu hankkeeseen vahvasti. Työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittavat hanketta viidellä miljoonalla eurolla. Tämän lisäksi ministeriöt, Sitra ja Tekes toteuttavat myös omia hankkeittaan designpääkaupungin sateenvarjon alla.

Valtiolle design on innovaatio- ja kulttuuripolitiikkaa. Innovaatiotoiminnan luonne on muutoksessa: teknologian rinnalla loppukäyttäjien tarpeet ovat tulleet keskeisiksi innovaatioiden lähteiksi. Designiin tehtävät investoinnit parantavat tutkitusti yritysten kilpailukykyä. Hyvä design on yritysten aineetonta omaisuutta: mitä parempi muotoilu, sitä parempi tuote tai palvelu. Design on erottumisen väline markkinoilla.

- Designin avulla käyttäjän tarpeet voidaan huomioida nykyistä paremmin yrityksissä ja julkisella sektorilla. Siksi designia pitäisi hyödyntää huomattavasti nykyistä laajemmin erityisesti pk-sektorilla, totesi elinkeinoministeri Jyri Häkämies ministeriöiden, Tekesin ja Sitran hankkeiden esittelytilaisuudessa Helsingissä 14.12.2011.

Lisätietoa työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta.

« takaisin