Tiistai 15.6.2010 11:07

Kultahanke on valtakunnallinen, kolmevuotinen hanke, jonka keskeisenä tavoitteena on edistää käsi- ja taideteollisuusalan osaajien yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamista. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa toimialan yrityksien ja muun elinkeinoelämän välistä yhteistyötä ja tätä kautta synnyttää uusia liiketoimintamahdollisuuksia tälle erityisosaamista vaativalle alalle.

Hankkeen päätoteuttaja ja hallinnoija on Suomen Yrittäjäopisto Häme (www.syo.fi) ja sen osatoteutuksesta vastaavat Käsi- ja taideteollisuusliitto ry (www.taito.fi) ja Fredrika Wetterhoff-säätiö (www.wetterhoff.fi).

Suomen Yrittäjäopistossa käynnistyvät käsi- ja taideteollisuusalan osaajille suunnatut yrittäjävalmennukset syyskuussa 2010 Hämeenlinnassa ja Raumalla. Kultahanke-valmennukset tukevat käytännönläheisesti yrittäjän arkea. Valmennus koostuu 8 lähipäivästä, joissa keskitytään asiakaslähtöiseen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen, markkinointi- ja myyntityöhön sekä hinnoitteluun. Valmennuksiin sovelletaan vahvaa vuorovaikutteisuutta, jolloin osallistujat pääsevät jakamaan osaamistaan ja kokemuksiaan sekä verkostoitumaan. Valmentajina Kultahankkeessa toimivat alan osaajat, kokeneet yrittäjät sekä yritystoiminnan ammattilaiset. Syksyn valmennuksissa paneudutaan mahdollisuuksiin ja haasteisiin joita on erityisesti yritystoimintaa aloittavilla, alan vaihtajilla tai hiljattain yrityksensä käynnistäneillä. Palautteiden mukaan valmennukset antavat hyvät eväät aloittavalle yrittäjälle. Tärkeäksi anniksi on koettu myös valmennettavien keskin äinen verkostoituminen ja vertaistuki.

Syksyn aikana järjestetään myös teemallisia työpajoja, jotka ovat kaikille avoimia. Lisätietoja Kultahankkeesta ja sen tapahtumista saa osoitteesta http://www.syo.fi/hameenlinna/hankkeet/kultahanke



« takaisin