Perjantai 11.6.2010 13:27

Turkuun on syntynyt poikkeuksellisen vahva ja elävä muotoilukenttä. Alueella toimii lukuisia tunnettuja ja vielä tuntemattomia designyrityksiä. Turku Design on ilmiö. Se on noteerattu valtakunnallisissa medioissa. Alueella toimii ainutlaatuinen yritysten yhteistyöverkosto. Muualta Suomesta tehdään ostosretkiä turkulaisten muotoiluyritysten tehtaanmyymälöihin. Mutta tietävätkö kaikki, mitä kaikkea turkulainen designmaailma kätkee sisäänsä?

Turku Design ILMIÖ on vuoden 2011 loppuun kestävä hanke, jonka tarkoituksena on nostaa esiin turkulaista muotoilun kenttää niin koti- kuin ulkomaillakin. Turku Design ILMIÖ ei ole ainoastaan yksi tapahtuma, vaan se tuo muotoilutoimijat esille monissa eri paikoissa ja linkittää designin osaksi useita eri yhteyksiä. Turku Design ILMIÖn kautta turkulainen design nähdään päivän lehdissä, ulkomaanvierailulla tai helposti seurattavana blogina. Turku Design ILMIÖ on suunnattu sekä yleisölle että alan ammattilaisille. Se vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä alueella ja lujittaa yhteistyöverkostoa. Turku Design ILMIÖ tekee työnsä kulissien takana, jotta muotoiluyritykset pääsevät estradille.


Hankeidea on lähtenyt muotoilukentän tarpeista ja yritysten aidosta halusta tehdä yhteistyötä. Vuonna 2005 järjestettiin avoin hankehaku tulevaan kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyen ja se tarjosikin sopivan tilaisuuden lähteä viemään eteenpäin ideaa siitä, miten yhteisvoimin saisivat pienehköt yritykset enemmän aikaan. Ideaa on sittemmin kehitelty ja jalostettu edleelleen ja nyt keväällä 2010 hyväksyi Turku 2011-säätiö Klo Designin esittämän ehdotuksen toteutettavaksi. Hankkeen pääasiallinen toiminta tulee olemaan näkyvyystyö; tuoda yleisölle helppo kanava seurata turkulaisen muotoilumaailman tapahtumia. Sitä tehdään mm. tiedotustoiminnalla ja luomalla nettiin uutisia ja ajankohtaisia aiheita kokoava foorumi. Lisäksi tullaan tekemään kansainvälisiä avauksia yhdessä muotoiluyritysten kanssa, kuten nyt kesäkuussa toteutettava näyttely Berliinissä.

Turku Design ILMIÖ on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa ja hanketta koordinoi Klo Design Oy. Hanke toteutetaan yhteistyössä useiden muiden yhteistyötahojen ja yritysten kanssa, toteuttaen yhdessä tilaisuuksia ja tapahtumia.

Yhteydenotot:
Dani Aavinen
toimitusjohtaja, Klo Design Oy
050 572 6199
dani.aavinen@klodesign.fi

Helinä Lehtonen
tuottaja, Turku Design ILMIÖ
040 586 2882
helina.lehtonen@klodesign.fi




« takaisin