Tiistai 15.6.2010 10:30

KUKKURA AVATAAN – TAIDE ON NYT KAUPAN! Jos tarvitset maitoa, kävelet maitohyllylle. Jos hiuksesi kaipaavat uutta kuosia, kampaamoparturi löytyy nurkan takaa. Vaateliikkeiden ovia riittää temmottavaksi, autonkin voi kipaista hakemassa liikkeestä vaikka ruokatunnilla, juurihoitoja ja kannonjyrsijöitä löytyy googlettamalla. Melkein kaikki on ostettavissa – onko taide? Mistä taidetta voi ostaa? 15.6. asiakkaille avattavassa pohjoissavolaisen taiteen lähikaupassa tavara hyllymetreillä on varmasti kuranttia, toimittajat tiedossa ja kaupantekoa ympäröi aidosti lämminhenkinen rupattelu. Kukkura syntyi ensimmäiseksi pohjoissavolaisen taiteen keskitetyksi kauppapaikaksi. Ensimmäisessä aallossa Kukkuraan on uinut tuotteineen ja palveluineen lähes 100 pohjoissavolaista ammattitaiteilijaa!

Kukkura tarjoaa hyllymetreillään lähes kaikki kuviteltavissa olevat taiteen sortimentit, pohjoissavolaisessa lähikaupassa voi shoppailla mm.:
•kuvataidetta, mediataidetta, valokuvia ja elokuvia
•musiikkia, kirjallisuutta ja tanssia
•taidekäsityötä ja muotoilua
•teatteria, performansseja, estraditaidetta
•rakennustaidetta, valo- ja äänisuunnittelua
•kulttuuripalveluja työporukoille hyvinvoinnin kohottamiseksi
•esiintyjiä juhliin ja asiakastilaisuuksiin
•räätälöityjä tilausteoksia

Kukkura tuo taiteen myyntiin sinne, missä ihmisetkin ovat: nettiin. Enää ei tarvitse tehdä umpimähkäisiä soitto- ja kauppakierroksia löytääksesi syntymäpäiville viulunsoittajan tai mieleisesi taulun. Riittää, että tulet Kukkuraan, tutustut tarjontaan ja teet hakuja haluamillasi kriteereillä. Kukkuran tavoitteena on helpottaa taiteen ja sen kuluttajan kohtaamista: taiteen palvelut ovat nyt kaupan yhdeltä luukulta ja niistä voi antaa suoraa, julkista palautetta reittaamalla tekemiään hankintoja ja saamaansa palvelua tähdillä. Ehkäpä tarjonnan joukosta silmiin osuu kiinnostavia ja ennennäkemättömiä taiteen käyttötapoja tai olomuotoja: tieto lisää tarvetta. Kukkuralla halutaan myös vaikuttaa tietämykseen ja asenteisiin taiteen hinnasta; kaikkien myynnissä olevien tuotteiden ja palveluiden hinnat kerrotaan kättelyssä.

Kutsumme median ja Kukkuran jäsentaiteilijat Kukkuran avajaisiin sekä lanseeraus- ja tiedotustilaisuuteen 15.6. klo 14-16 Peräniemen Kasinolle Kuopioon. Kesäkuun puolivälistä lähtien Kukkuran antimet ovat suuren yleisön hypisteltävinä; mihin kuluttaja tarttuu, mitä hypistellään, kilisevätkö kassakoneet? Avajaisjuhlassa tapaat Kukkuran tavarantoimittajat eli pohjoissavolaisia ammattitaiteilijoita ja Kukkuraa kasaan paukuttaneet taustahenkilöt. Taiteen flooraa tarjolla Kukkuran avajaisissa; tervetuloa!

« takaisin