Heidi Välkkilä, Sibelius-Akatemia Seinäjoki • Tiistai 8.11.2011 11:34

Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön toteuttama Rytminno –hanke on edennyt viimeiseen pilottiinsa.

Sibelius-Akatemian Rytminno-hanke toteuttaa viimeisenä pilottinaan rytmimusiikin ammattilaisorkesterikokeilun loka-marraskuussa 2011. Rytmimuusikko-pilotin tavoite on selvittää ja testata millaista olisi luova rytmimuusikkous Seinäjoen seudulla ja Etelä-Pohjanmaalla. Rytmimusiikin ammattilaisorkesteri tekee ja toimii luovasti ja laveasti rytmimusiikin parissa kuuden viikon periodin loka-marraskuussa 2011. Pilotissa rytmimusiikin ammattilaisorkesteri rakentaa toimintansa alusta saakka itse etsien ja innovoiden toimintatapoja ja –metodeita uudenlaiselle ammattilaisuudelle Etelä-Pohjanmaalla. Yhtye säveltää, sanoittaa, laulaa, sovittaa, improvisoi ja tuottaa omannäköistään ja omaa rytmimusiikkia.

Rytmimusiikin ammattilaisorkesteri –pilotin taustalla on Heikki Laitisen ”Ammattimainen muusikkous rytmimusiikin kaupungissa” –selvitystyö, joka julkaistiin MARS–tapahtumassa helmikuussa 2011. “Taiteellisuus ja luovuus olkoon työskentelyn kärkiteemoja”, kuten professori Heikki Laitinen peräänkuulutti. Projektissa tavoitellaan kokonaan uutta toimintatapaa joka onnistuessaan on valtakunnallisestikin merkittävä ja tuo uuden näkökulman maamme orkesterilaitoksen toimintaan. ”Hienoa, että Etelä-Pohjanmaalla ollaan päästy tätä nyt testaamaan,” toteaa koulutuspäällikkö Mika Virkkala.

Rytmimusiikin ammattilaisorkesteri esiintyy tulevassa MARS-tapahtumassa sekä SibaFestissa helmikuussa 2012. Orkesterin taiteellisena johtajana ja viulistina toimii musiikin tohtori Piia Kleemola-Välimäki. Rytmimusiikin ammattilaisorkesterin muut jäsenet ovat Sami Silén (akustiset ja sähköiset kielisoittimet sekä ohjelmointi), Antti Paalanen (haitarit), Teemu Vuorela (rummut ja perkussiot sekä akustiset ja sähköiset lyömäsoittimet ja niiden ohjelmointi), Lotta Hagfors (laulu, lyömäsoittimet ja harmoni) sekä Petri Välimäki (kontrabasso ja sähköbasso). Yhtye työskentelee Seinäjoella viikoilla 44-47.  

Lisätietoa Rytminno-hankkeesta.

Rytminno-hanke on ESR-rahoitteinen ja rahoittajana toimii Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Kuntarahoitusosuudesta vastaa Seinäjoen kaupunki. Hankkeen toteutusalue on Etelä-Pohjanmaan maakunta. Rytminno-hanke päättyy vuoden 2012 maaliskuussa.

« takaisin