Perjantai 22.3.2013 12:26

Luova Suomi koulutti ja kokosi yhteen joukon pedagogisia yrittäjyysasiantuntijoita. Koulutetut asiantuntijat ovat valmentajina alojensa vahvoja ammattilaisia, jotka tuntevat myös yrittäjäksi kasvamisen prosessin. Valmennukseen osallistujat ryhmäytyivät tiiviisti yhteenja muodostivat ASPEDA - pedagogiset asiantuntijat -verkoston.

Asiantuntijasta pedagogiksi -valmennusohjelman tavoitteena on ollut antaa osallistujalle valmiudet toimia yrittäjyysvalmentajana ja kehittäjänä, yritysneuvojana tai vastaavissa tehtävissä uudistuvan talouden toimintaympäristössä. Keskiöön nostettiin rikastavan vuoropuhelun vahvistaminen sekä luovien ja palvelualojen tarpeet huomioivien yrityspalveluiden kehittäminen osana julkista palveluntarjontaa.

Valmennuksessa perehdyttiin yrittäjyyspedagogiikan perusperiaatteisiin ja opittiin soveltamaan niitä eri konteksteihin, rohkaistiin käyttämään toiminnallisia opetusmenetelmiä luovasti ja rakentamaan yrittäjämäisiä oppimisympäristöjä. Tavoitteena oli sekä valmentajan persoonallinen kasvu, että yrittäjyyspedagogisten taitojen kehittyminen.

Valmennuksen yhteydessä järjestettiin kaksi Luovan Yrittäjyyden Tulevaisuus!- tilaisuutta Kouvolassa ja Jyväskylässä. Tilaisuuksiin osallistui runsas joukko alueiden ELY-keskusten, oppilaitosten sekä keskeisten sidosryhmien edustajia. Tilaisuudessa tulevat aspedalaiset esittivät draaman keinoin otoksia valmentajan ja valmennettavan kohtaamisesta, jota täydensi Outi Häggin tutkimusnäkökulma yrittäjäksi kasvamisesta rituaalisena prosessina.  Lisäksi kuultiin luovan yrittäjyysvalmennuksen helmiä (Creada) ja käytännön vinkkejä luovan alan yrittäjän sparraukseen (Diges). Teema herätti kuulijoissa mielenkiintoa ja runsasta keskustelua.

Lue lisää artikkelista http://pienyrityskeskus.aalto.fi/fi/info/ajankohtaista/view/2013-02-20/ ja tutustu aspedalaisiin www.aspeda.fi ja esitteestä

Katso myös Sparraajan käsikirja ja Creada - Loikka Luovaan Yrittäjyyteen

« takaisin