Lauantai 6.3.2010 14:30

Toive-hankkeen tuore julkaisu selvittää miltä konserttitoimistojen tulevaisuus muusikkojen työllistäjänä näyttää. 

Klassisen musiikin konserttitoimistojen toimintaan potkua maailmalta Suomalaista klassista musiikkia arvostetaan maailmalla. Se on tuhansien muusikoiden ja heidän työtään tukevien musiikkialan eri ammattiryhmien leipäpuu.

Musiikkialan muutosten keskustelun aiheena on ensisijaisesti äänilevyteollisuus, joka hakee uutta muotoa jakeluformaattien ja -kanavien kehityksen vanavedessä. Esiintymisiin pohjautuva liiketoiminta on jäänyt vähemmälle huomiolle.  

Sibelius-Akatemian koordinoiman ja Metropolian osin toteuttaman Toive-hankkeen tuore julkaisu selvittää miltä konserttitoimistojen tulevaisuus muusikkojen työllistäjänä näyttää.  

Metropolia Ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon yliopettaja Katri Halonen on kartoittanut kotimaista konserttitoimistotoimintaa ja sen tulevaisuuden suuntaviivoja. 

- Näyttäisi siltä, että kotimainen toiminta on varsin vakiintunutta ja kasvupotentiaali maamme rajojen sisäpuolella erittäin rajallinen. Sen sijaan vielä hyödyntämättä jäänyttä vientipotentiaalia on haastateltujen konserttitoimistojen avainhenkilöiden mukaan vielä paljon. Tähän tarvittaisi rohkeita tukitoimia, jotka suuntautuvat taiteilijoiden uran kansainvälistämisen ohella myös tuotteistamista tekevien konserttitoimistojen henkilöstön kansainvälistämiseen, Halonen kertoo. 

Lisätietoa:Yliopettaja Katri Halonen, katri.halonen(at)metropolia.fi
Projektipäällikkö Ulla Pohjannoro, ulla.pohjannoro(at)siba.fi  
Toive-hanke  
Raportti pdf-muodossa

« takaisin