Mikä Luova Suomi? (pdf), luovasuomi.fi, Twitter, FacebookYoutubenyt myös LinkedIn!
 
 

Osallistu keskusteluun tulevaisuuden huippuosaamisesta!

Nouseeko Suomi suosta luovan osaamisen avulla? Entä millaista luovaa osaamista tulevaisuudessa tarvitaan? Ja miten Teidän oppilaitoksenne vastaa tähän haasteeseen? 

Luova Suomen oppilaitosseminaarissa keskiviikkona 25.2.2015 pohditaan tulevaisuuden osaamistarpeita ja sitä, vastaako nykyinen taide- ja kulttuurialojen opetus näihin tarpeisiin – ja mikäli ei, mitä pitäisi tehdä.  

Varmista paikkasi keskustelussa vielä tänään ilmoittautumalla osoitteessa http://bit.ly/1DgYltX, sillä haluathan, että oppilaitoksenne on kärkijoukoissa edistämässä huippuosaamista! 

Mitä: Keskustelua tulevaisuuden osaamistarpeista ja siitä, vastaako nykyinen taide- ja kulttuurialojen opetus näihin tarpeisiin – ja mikäli ei, mitä pitäisi tehdä
Missä: Taideyliopiston Sibelius-Akatemian toimipiste, Nervanderinkatu 13 (NK55)
Milloin: Keskiviikkona 25.2.2015 klo 9–12:30

Lisätietoa tilaisuudesta ja ohjelma.

OKM:llä haettavissa taiteen ja kulttuurin määrärahoja
Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on haettavana useita kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä määrärahoja. Avustusta voi hakea mm. kulttuuriviennin sekä kulttuurin ja taiteen digitaalisten aineistojen ja avoimen tiedon hyödyntämisen edistämiseen.

Strategisen tutkimuksen rahoitusta haettavissa huhtikuussa – infotilaisuuksia useilla paikkakunnilla
Strategisen tutkimuksen rahoitusta voi tänä vuonna hakea osana Suomen Akatemian huhtikuun hakua. Infotilaisuuksia tulevasta hausta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa maaliskuussa.

Vastaa kyselyyn taiteellisista interventioista ja lisää ymmärystä luovasta osaamisesta
Hei sinä luovan alan ammattilainen tai kouluttaja – vastaa Break-in the Desk -hankkeen kyselyyn taiteellisista interventioista. Samalla edistät luovan osaamisen hyödyntämistä yhteiskunnan eri sektoreilla Euroopassa.

EU:n kulttuuri- ja luovien alojen rahoitusmahdollisuudet nyt yksissä kansissa!
Eurooppalainen kulttuurin asiantuntijaverkosto (EENC) on julkaissut Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosaston pyynnöstä yhteenvedon kulttuuri- ja luovien alojen rahoituksesta EU-jäsenmaissa. 

Uusi kulttuurin toimintasuunnitelma asettaa suuntaviivat eurooppalaiselle kulttuuripolitiikalle
Euroopan kulttuuriministerit sopivat vuoden 2014 lopulla uudesta kulttuurin toimintasuunnitelmasta. Toimintasuunnitelma asettaa suuntaviivat Euroopan kulttuuripoliittiselle yhteistyölle seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

#kulttuurinvälikysymys pohtii taiteen merkitystä
Mitä poliitikko vastaa kun häneltä kysytään taiteen merkityksestä? Entä, miten taitelija reagoi vastaukseen taiteellaan? #kulttuurinvälikysymys-kampanja haastaa poliitikot ja taiteilijat keskusteluun taiteen arvosta ja roolista yhteiskunnassa. 

Helsinki palkkaa taiteilijoita päiväkoteihin
Helsingin kaupunki työllistää taitelijoita päiväkoteihin. Tarkoituksena on palkata kuudeksi kuukaudeksi 5–8 eri alojen työtöntä taitelijaa työskentelemään residenssitaitelijoina päiväkodeissa ja leikkipuistoissa eri puolilla Helsinkiä.

Taiteella parempaa työelämää
”Yhteiskunnan ongelmia ei pystytä ratkaisemaan vain yhden alan osaamisella. Esimerkiksi taiteellisen osaamisen yhdistämisellä johonkin toiseen alaan voidaan saavuttaa paljon uutta.” Näin avasi opetus- ja kulttuuriministeriön neuvotteleva virkamies Merja Niemi Taideyliopiston 15 kulmaa: taiteelliset interventiot työelämässä -seminaariin taidelähtöisestä työn kehittämisestä.

_____________________________________________________________________

 

Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.

 

 

TAPAHTUMIA 


Arctic Design Week

16. - 22.2.2015 Rovaniemi
Maailman pohjoisimman muotoiluviikon teemana on tänä vuonna Transparency – Läpinäkyvvyys. Mukana ovat kaikki vuosien varrella suosikeiksi nousseet designtapahtumat yrityksille ja elinkeinolle suunnatusta seminaarista, designnäyttelyyn, -putiikkiin ja -brunssiin. Viikon huipentaa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Arctic Design Fashion Show.  

Digital.Finland.Go! – Boosting Business with Digitalisation
11.3.2015 Helsinki
Digitalisation is creating a whole new global era bringing along yet unrecognized opportunities which will impact on every aspect of life. Tekes invites you to be a part of the exciting possibilities. Together we will make Finland as the digital hub of Northern Europe! 

Encounters conference
17.3.2015 - 19.3.2015 Porvoo
4. Encounters -konferenssi kokoaa Porvooseen monipuolisesti palvelumuotoilun osaamista ja kokemuksia eri yhteiskunnan sektoreilta ja tieteen aloilta. Tavoitteena on laajentaa ymmärrystä palvelumuotoilusta mm. palveluiden ja huolenpidon sekä liikkeen ja taiteiden näkökulmasta.

Lisenssi=Bisnes -seminaari
23.4.2015 Helsinki
LISENSSI=BISNES -seminaari tulee jälleen! Huikean suosion saavuttanut lisensointiammattilaisten tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa.  

MAPSI Conference
7.7.2015 Tallinna
Konferenssi tuo yhteen luovien alojen ja yhteiskunnallisten aktiviteettien parissa toimivia tutkijoita, asiantuntijoita, opiskelijoita, kouluttajia sekä yrittäjiä pohtimaan taiteen ja kulttuurin yhteiskunnallisia vaikutuksia. Konferenssin abstraktihaku on auki 28.2. asti!

Yleisötyön johtamisen erikoistumisohjelma
(hakuaika 18.2. - 8.3.2015)
Haluatko laajentaa osaamistasi yleisötyön parissa? Taideyliopiston täydennyskoulutus järjestää yleisötyön johtamisen erikoistumisohjelman (30 op) musiikin, teatterin, tanssin ja kuvataiteen ammattilaisille (13.4.2015 - 20.1.2016).

Saunalla on väliä! -muotoilunäyttely
26. - 29.3.2015 Helsinki
Näyttely esittelee muotoilun kautta suomalaiseen saunakokemukseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi 28.2.2015 mennessä!


LINKKIVINKKI


Arts for all Queenslanders Strategy

Näkemyksiä, case-tarinoita ja tutkimuksia kulttuurin, taiteen, talouden ja yhteiskunnan leikkauspinnoilta.

 

LUKUVINKKI


"Shift is one of the most comprehensive guides to the emerging Creative Economy."
- Steve Denning, Forbes

Shift on 2010-luvun selviytymisopas - se käsittelee talouttamme, yhteiskuntiamme ja arkielämäämme ravistelevia syvällisiä muutoksia - ja sitä miten niihin tulisi suhtautua.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto

Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen luovasuomi.viestinta(at)gmail.com.

Ota yhteyttä:

Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi