Media 2007 -ohjelma

Media 2007 on Euroopan unionin rahoittama audiovisuaalisen alan tukiohjelma, jonka tavoitteena on vahvistaa Euroopan audiovisuaalisen alan kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Media 2007 -ohjelmaan kuului vuonna 2009 32 maata: 27 EU-maata sekä Islanti, Liechtenstein, Norja, Sveitsi ja Kroatia. Media-tuet voidaan jakaa viiteen eri kategoriaan:

1. KOULUTUS
2. TUKI TUOTANTOYHTIÖILLE
3. LEVYTYS
4. FESTIVAALIT JA PR
5. UUDET JAKELUTIET

Media 2007 -ohjelman budjetti vuosille 2007 – 2013 on yhteensä 755 miljoonaa euroa, josta 55 prosenttia kohdistuu levitystukiin ja 20 prosenttia tukeen tuotantoyhtiöille.

 

1. KOULUTUS

Media 2007 -ohjelmassa on kaksi erillistä koulutustukea: Koulutustuki jatkokoulutukseen ja Koulutustuki elokuvakouluille 2009.

Koulutustuki jatkokoulutukseen (Continuous Training)


Kenelle

Tuki on suunnattu eurooppalaisille koulutus- ja kurssijärjestäjille, yliopistoille, tuotantoyhtiöille sekä av-alan järjestöille, jotka tarjoavat jatkokoulutusta käsikirjoittamisen, tuottamisen tai uuden teknologian alalta. TV-yhtiöt eivät voi toimia hakijoina, vaan ne voivat osallistua kurssijärjestelyihin partnerin roolissa. Yksityishenkilöt (”luonnolliset henkilöt”) eivät voi hakea tukea.

Hakijan tulee toimia ja olla rekisteröityneenä jossakin Media-ohjelmaan kuuluvista maista.

 

Mihin

Tukea myönnetään ensisijaisesti kolmen eri osa-alueen koulutukseen: käsikirjoittamiseen, tuottamiseen ja uuden teknologian hyödyntämiseen. Tukea voidaan myöntää myös markkinointi-, levitys- ja rahoitusalan ammattilaisten sekä juristien kouluttamiseen.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Ohjelmasta julkaistaan joka vuosi uusi hakukierros (Call for proposals), josta voi hakea tukea vuodeksi kerrallaan. Ohjelmasta on myönnetty tukea myös neljän vuoden jaksoksi. Nelivuotinen sopimus on nimeltään Framework partnership agreement (FPA) ja sitä voi hakea seuraavan kerran todennäköisesti vuonna 2013.

 

Rahoituksen ehdot

Avustuksen suuruus ja omarahoituksen määrä: tukea voi saada korkeintaan 60 % verran kokonaiskustannuksista. Kurssinjärjestäjien täytyy myöntää 15 % osallistujista apuraha, joka kattaa ainakin kurssimaksun, mutta mielellään myös matkakulut. Apurahoista tulee varata vähintään kolmasosa uusista jäsenmaista tai Kroatiasta tuleville osallistujille. Yleishallintokustannuksia hyväksytään, mutta ne eivät saa ylittää 7% korvattavista suorista kokonaiskustannuksista (total eligible direct costs).

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 60% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta. Avustuksen loppuosa maksetaan vasta loppuraportin perusteella. Mikäli lopulliset kustannukset ovat hakemuksessa ennakoitua pienemmät, myös avustussummaa pienennetään. Hakija voi myös tapauskohtaisesti joutua maksamaan takaisin myönnettyä tukea.

 

Partnerit

Tuen saaminen edellyttää, että koulutusohjelmiin osallistujien enemmistön tulee olla ulkomaalaisia koulutuksen järjestäjään nähden. Koulutusjärjestäjien täytyy lisäksi toimia yhteistyössä audiovisuaalisen teollisuuden kanssa.

 

Muuta

Hakemukset lähetetään EU:n komission MEDIA-yksikölle, joka käsittelee hakemukset. Lopulliset tukipäätökset tekee EU:n komissio, jonka päätöksistä ei voi valittaa. Hakemukseen kuuluu ns. financial capacity -lomake, jolla todistetaan hakijan vakaata taloudellista tilaa. Lomakkeeseen kirjataan yhteenveto taseesta ja tuloslaskelmasta. Financial capacity -lomake, kuten hakemus muutenkin, kannattaa täyttää erityisen huolellisesti, koska mahdollisuudet täydentää hakemusta jälkikäteen ovat nykyään hyvin pienet.

 

Koulutustuki elokuvakouluille 2009 (Initial Training)

 

Kenelle

Hakijana tulee olla korkeakouluista ja/ tai av-toimialaan liittyvistä organisaatioista muodostettu eurooppalainen ryhmä/ konsortio. Yksi hakijaorganisaatioista toimii hankkeen koordinaattorina. Yksityishenkilöt (”luonnolliset henkilöt”) eivät voi hakea tukea. Hakijan tulee toimia ja olla rekisteröityneenä jossakin Media-ohjelmaan kuuluvista maista. Hankkeiden osallistujat voivat olla eurooppalaisten elokuvakoulujen opiskelijoita ja opettajia tai muiden koulujen opiskelijoita, kunhan koulutus tähtää toimimiseen audiovisuaalisella alalla.

 

Mihin

Tämän koulutustuen tavoitteena on edistää eurooppalaisten elokuvakoulujen verkostoitumista sekä opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuutta. Vuoden 2009 hakukierroksella tukea myönnettiin erityisesti käsikirjoitustekniikoiden, managementin ja uusien teknologioiden opintoihin.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Kerran vuodessa (call for proposals) Milloin seuraava?

 

Rahoituksen ehdot

Avustuksen suuruus ja omarahoituksen määrä: Media-tuki voi olla 50 % hankkeen kustannuksista tai jopa 75 % jos mukana on organisaatio jostakin seuraavista maista (uudet jäsenmaat): Bulgaria, Kypros, Tsekin tasavalta, Viro, Unkari, Latvia, Liettua, Malta, Puola, Romania, Slovakia ja Slovenia. Yleishallintokustannuksia hyväksytään, mutta korvattava summa ei voi olla 7% hyväksyttävistä suorista kuluista (total eligible direct costs).

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 60% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta. Avustuksen loppuosa maksetaan vasta loppuraportin perusteella. Mikäli lopulliset kustannukset ovat hakemuksessa ennakoitua pienemmät, myös avustussummaa pienennetään. Hakija voi myös tapauskohtaisesti joutua maksamaan takaisin myönnettyä tukea.

 

Partnerit

Konsortion partnereiden tulee olla vähintään kolmesta eri, Media-ohjelmaan osallistuvasta maasta. Osallistuvista kouluista yhteensä vähintään kolmen tulee olla "higher education institution" eli Suomessa kyseeseen tulevat lähinnä yliopisto-tason koulutus ja ammattikorkeakoulut.

Muuta

Hakemukset lähetetään EU:n komission MEDIA-yksikölle, joka käsittelee hakemukset. Lopulliset tukipäätökset tekee EU:n komissio, jonka päätöksistä ei voi valittaa.

 
 

2. TUKI TUOTANTOYHTIÖILLE

Media 2007 -ohjelmassa löytyy kolme erillistä tukimuotoa tuotantoyhtiöille: 

A. Hankekehittely -tuki 

B. Televisiolevitystuki 

C. i2i Audiovisual.

Näistä Hankekehittely-tuki jakaantuu yksittäisten hankkeiden tukeen, hankepakettien tukeen (slate funding) ja Interactive Works -hakukierrokseen.

 

Hankekehittelytuki

Hankkeiden kehittelyä varten myönnettävä tuki jakaantuu yksittäisten hankkeiden tukeen, hankepakettien (slate funding) tukeen ja omaan Interactive Works -hakukierrokseensa.

Yksittäisten hankkeiden tuki

 

Kenelle

Itsenäiset eurooppalaiset tuotantoyhtiöt, joiden pääasiallinen toimiala on audiovisuaalinen tuotanto. Yhtiön tulee olla rekisteröity Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa, ja sen omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista. Julkisen sektorin toimijat kuten säätiöt, yliopistot ja yhdistykset, yritystoimijoiden muodostamat ryhmät tai yksityishenkilöt (”luonnolliset henkilöt”) eivät voi hakea tukea.

 

Mihin

Yksittäisen hankkeen hankekehittelyyn eli työvaiheisiin, jotka tapahtuvat ennen fiktion, luovan dokumentin tai animaation esituotantoa. Tuotantoyhtiö voi hakea tukea vain yhdelle yksittäiselle hankkeelle vuodessa.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Seuraava yksittäisten hankkeiden tuki -hakukierroksen deadline on 12.4.2010.

 

Rahoituksen ehdot

Myönnettävät tuet ovat suoraa tukea, ja Media 2007 -rahoitusosuus voi olla enintään 50 % projektin kehittelybudjetista. Poikkeuksen muodostavat Euroopan kulttuurista monimuotoisuutta tukevat hankkeet, jotka voivat saada 60 % EU-rahoitusta. Komission myöntämä tukisumma yksittäisille hankkeille on 10 000 – 60 000 euroa. Aiemmin eri genreille oli erilaisia tukisummia, jotka oli määritelty 5000 – 10 000 euron välein. Nyt voi hakea mitä vain summaa 10 000 ja 60 000 euron väliltä genrestä riippumatta. Kaiken hankekehittelyn perusta ovat oikeudet. Hakijan täytyy osoittaa, että hänellä on oikeudet kyseiseen hankkeeseen. Se tulee osoittaa sopimuksella käsikirjoittajan tai oikeuksienhaltijan kanssa. Hakijalla täytyy olla suurin osa hankkeeseen liittyvistä oikeuksista. Yleishallintokustannuksia hyväksytään, mutta ne eivät saa ylittää 7% hyväksyttävistä suorista kuluista (total eligible direct costs).

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 70% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta. Avustuksen loppuosa maksetaan vasta loppuraportin perusteella. Mikäli lopulliset kustannukset ovat hakemuksessa ennakoitua pienemmät, myös avustussummaa pienennetään. Hakija voi myös tapauskohtaisesti joutua maksamaan takaisin myönnettyä tukea.

 

Partnerit

Ei partnereita.

Hankepakettien tuki (slate funding)

 

Kenelle

Itsenäiset eurooppalaiset tuotantoyhtiöt, joiden pääasiallinen toimiala on audiovisuaalinen tuotanto. Yhtiön tulee olla rekisteröity Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa, ja sen omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista. Julkisen sektorin toimijat kuten säätiöt, yliopistot ja yhdistykset, yritystoimijoiden muodostamat ryhmät tai yksityishenkilöt (”luonnolliset henkilöt”) eivät voi hakea tukea.

 

Mihin

Hankekehittelyyn eli työvaiheisiin, jotka tapahtuvat ennen fiktion, luovan dokumentin tai animaation esituotantoa. Tässä tukimuodossa tuotantoyhtiö voi hakea tukea usealle projektille yhtä aikaa.
 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Seuraava hankepakettien tuki (sekä 1st että 2nd stage) -hakukierroksen deadline on 12.4.2010.
 

Rahoituksen ehdot

Myönnettävät tuet ovat suoraa tukea, ja Media 2007 -rahoitusosuus voi olla enintään 50 % projektin kehittelybudjetista. Poikkeuksen muodostavat Euroopan kulttuurista monimuotoisuutta tukevat hankkeet, jotka voivat saada 60 % EU-rahoitusta. Hakemukseen tulee sisällyttää 3-6 tukikelpoista projektia ja haettava summa voi olla mitä vain väliltä 70 000 – 190 000 euroa. Kullekin projektille on mahdollista hakea tukea vapaasti väliltä 10 000 – 60 000 euroa. Nämä ehdot koskevat niin fiktioita, dokumentteja kuin animaatioitakin. Yleishallintokustannuksia hyväksytään, mutta ne eivät saa ylittää 7% hyväksyttävistä suorista kuluista (total eligible direct costs). Slaten hakijoilta vaaditaan, että ovat edellisten 5 vuoden aikana toimineet vähintään yhden kansainväliseen levitykseen päässeen elokuvan päätuottajana.

Kaiken hankekehittelyn perusta ovat oikeudet. Hakijan täytyy osoittaa, että hänellä on oikeudet kyseiseen hankkeeseen. Se tulee osoittaa sopimuksella käsikirjoittajan tai oikeuksienhaltijan kanssa. Hakijalla täytyy olla suurin osa hankkeeseen liittyvistä oikeuksista.

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 70% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta. Avustuksen loppuosa maksetaan vasta loppuraportin perusteella. Mikäli lopulliset kustannukset ovat hakemuksessa ennakoitua pienemmät, myös avustussummaa pienennetään. Hakija voi myös tapauskohtaisesti joutua maksamaan takaisin myönnettyä tukea.

 

Partnerit

Ei partnereita.

 

Muuta

Slate Funding 2nd stage on suunnattu yhtiöille, jotka ovat jo aiemmin (vuosina 2006, 2007 tai 2008) saaneet slate-tukea. Yhtiö voi hakea 2nd stage slaten heti kun yksikin slate funding -projekti on siirtynyt tuotantovaiheeseen.

Interactive Works -hakukierros

 

Kenelle

Itsenäiset eurooppalaiset tuotantoyhtiöt, joiden pääasiallinen toimiala on audiovisuaalinen ja/ tai interaktiivinen tuotanto tai vastaava. Yhtiön tulee olla on rekisteröitynyt Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa ja sen omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista. Julkisen sektorin toimijat kuten säätiöt, yliopistot ja yhdistykset, yritystoimijoiden muodostamat ryhmät tai yksityishenkilöt (”luonnolliset henkilöt”) eivät voi hakea tukea.

Mihin

Hankekehittelytukea peleille. Tuettavan pelin tulee olla kytköksissä johonkin fiktio-, animaatio- tai dokumenttielokuvaan.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Seuraava Interactive Works -hakukierroksen deadline on 12.4.2010.

 

Rahoituksen ehdot

Myönnettävät tuet ovat suoraa tukea, ja Media 2007 -rahoitusosuus voi olla enintään 50 % projektin kehittelybudjetista. Poikkeuksen muodostavat Euroopan kulttuurista monimuotoisuutta tukevat hankkeet, jotka voivat saada 60 % EU-rahoitusta. Tuen enimmäismäärä on 150 000 euroa. Alin mahdollinen tuki on 10 000 euroa. Tuen kokonaisbudjetti tällä hakukierroksella on 2 miljoonaa euroa. Yleishallintokustannuksia hyväksytään, mutta ne eivät saa ylittää 7% hyväksyttävistä suorista kuluista (total eligible direct costs).

Peli, jota elokuvan yhteyteen suunnitellaan, tulee julkaista jossain seuraavista muodoista: internet, PC, konsoli, käsikonsoli tai interaktiivinen televisio. Lisäksi tuettavan pelin tulee sisältää kerronnallisuutta, interaktiivisuutta, omaperäisyyttä, luovuutta ja innovatiivisuutta suhteessa jo olemassa oleviin peleihin. Olennaista on myös pelin kaupallinen potentiaali Euroopassa. Tukea hakevan yhtiön tulee olla aiemmin tuottanut interaktiivinen teos, joka on ollut levityksessä 1.1.2007 jälkeen. Animaatio ei kelpaa referenssiksi.

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 70% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta. Avustuksen loppuosa maksetaan vasta loppuraportin perusteella. Mikäli lopulliset kustannukset ovat hakemuksessa ennakoitua pienemmät, myös avustussummaa pienennetään. Hakija voi myös tapauskohtaisesti joutua maksamaan takaisin myönnettyä tukea.

 

Partnerit

Ei partnereita.

 

Televisiolevitystuki

Kenelle

Itsenäiset eurooppalaiset tuotantoyhtiöt, joiden pääasiallinen toimiala on audiovisuaalinen tuotanto. Yhtiön tulee olla rekisteröity Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa, ja sen omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista. Julkisen sektorin toimijat kuten säätiöt, yliopistot ja yhdistykset eivät voi hakea tukea.

 

Mihin

Tukea tv-tuotantojen (fiktiot, dokumentit, animaatiot) levitykseen. Elokuvateatterilevitykseen.voi saada tukea siinä tapauksessa että kyseessä on pieni hakijamaa ja ohjelma esitetään televisiossa ennen teatterilevitystä. Dokumenttielokuvien kohdalla hyväksytään myös elokuvateatterilevitystä.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Seuraavat televisiolevitystuki -hakukierrosten deadlinet ovat 5.3.2010 ja 28.6.2010.

 

Rahoituksen ehdot

Hakijayhtiö voi hakea tuotannolleen TV-levitystukea aikaisintaan kuusi kuukautta ennen varsinaisia kuvauksia ja viimeistään ensimmäisenä kuvauspäivänä. Tuotanto on hakukelpoinen kun yllämainittujen ehtojen lisäksi vähintään 50 % rahoituksesta on olemassa. Tuen suuruus on enintään 12,5 % tuotantobudjetista fiktioille ja animaatioille ja enintään 20 % dokumenttielokuville. Tuen määrä on enintään 500 000 euroa ohjelmaa kohti fiktioille ja animaatioille, 300 000 euroa dokumentille. Hakukelpoisella televisio-ohjelmalla on vähintään kolme ennakko-ostoon tai yhteistuotantoon sitoutunutta tv-yhtiötä kolmesta erikielisestä maasta. Yleishallintokustannuksia hyväksytään, mutta ne eivät saa ylittää 7% hyväksyttävistä suorista kuluista (total eligible direct costs).

 

Maksatus

Avustuksen ensimmäinen osa, 40% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa siitä kun rahoittaja on saanut kirjallisen vahvistuksen kuvausten aloittamisesta. Avustuksen toinen osa, 20% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa siitä kun rahoittaja on saanut kirjallisen vahvistuksen tuotantoyhtiön ja ensimmäisen tv-yhtiön välisestä sopimuksesta, raportin tuotannon edistymisestä sekä tuotantoa koskevan välitilinpäätöksen (Interim Financial Report). Avustuksen loppuosa maksetaan ensimmäisen tv-yhtiön toimitettua rahoittajalle hyväksyntänsä sille toimitetusta materiaalista sekä kirjanpidon loppuraportin perusteella.

 

Partnerit

Ei partnereita.

 

i2i Audiovisual

Kenelle

Itsenäiset eurooppalaiset tuotantoyhtiöt, joiden pääasiallinen toimiala on audiovisuaalinen tuotanto. Yhtiön tulee olla rekisteröity Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa, ja sen omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista.

 

Mihin

Tavoitteena on helpottaa tuotantoyhtiön rahoituksen saantia pankeilta ja muilta rahoittajilta myöntämällä tukea rahoittajien vaatimia vakuuksia varten sekä rahoituskuluihin.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. i2i Audiovisual -tuen hakuajat ovat 5.2.2010 hankkeille, jotka käynnistyivät 1.7.2009 – 5.2.2010 (ts. kuvaukset aloitetaan edellä mainittuna aikana) ja 7.7.2010 hankkeille, jotka käynnistyvät 1.1. – 7.7.2010.

 

Rahoituksen ehdot

Tukea voi hakea kolmesta eri moduulista:

Moduuli 1: vakuutusmaksuihin - tuki tuotantobudjetin kohdalle "Vakuutukset" tai

Moduuli 2: valmistumisvakuutukseen (completion guarantee) tai

Moduuli 3: rahoituskuluihin - tuki tuotantobudjetin kohdalle "Rahoituskulut". Tuki on enintään 50 000 euroa per projekti tai 50 % rahoituskuluista (enintään 60 % alhaisen tuotantokapasiteetin maille, joihin Suomi kuuluu). Tuki on vähintään 5000 euroa. Tuotantoyhtiö voi hakea tukea enintään kahdelle projektille. Yhdelle tuotantoyhtiölle voidaan myöntää enintään 100 000 euroa i2i-tukea.

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 70% myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta. Avustuksen loppuosa maksetaan vasta loppuraportin perusteella. Loppuraportin tulee sisältää avustuksen kohteena olleesta toiminnasta koituneet laskut ja/ tai kuluraportit (statement of expenditures).

 

Muuta

Hakemus kannattaa jättää heti kun tuen ehdot täyttyvät, eli esimerkiksi silloin kun vakuutuskirja tai valmistumisvakuutus allekirjoitetaan. Allekirjoittamispäivästä lähtien em. kulut hyväksytään i2i-tuen kuluiksi. Ei tarvitse odottaa viimeiseen jättöpäivään!

 

3. LEVITYS

Levitystukiin kuuluu kaksi eri tukimuotoa pitkien elokuvien levittäjille: automaattinen tuki ja harkinnanvarainen levitystuki. Lisäksi myyntiagenteille on oma Sales Agent- tukensa ja tukea myönnetään myös elokuvateatteriverkostoille.

 

Tuki pitkien elokuvien levittäjille

Automaattinen tuki

Kenelle

Eurooppalaisille elokuvalevittäjille, jotka on rekisteröity Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa, ja joiden omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista.

 

Mihin

Tavoitteena on edistää eurooppalaisten elokuvien levitystä niiden tuotantomaiden ulkopuolelle.

 

Milloin

Media 2007 on seitsemänvuotinen ohjelma, joka on voimassa vuoden 2007 alusta vuoden 2013 loppuun saakka. Seuraava haku järjestettäneen vuoden 2010 keväällä.

 

Rahoituksen ehdot

Automaattista tukea myönnetään elokuvalevittäjille Euroopan maissa tuotettujen elokuvien levittämisestä ja markkinoinnista päätuotantomaansa ulkopuolella (non-national films). Tukea myönnetään elokuvalevittäjille takautuvasti eurooppalaisiin elokuvatuotantoihin myytyjen lippujen eli katsojamäärien perusteella.

Saatu tuki tulee investoida edelleen joko eurooppalaiseen yhteistuotantoon, uusien elokuvien oikeuksien ostoon tai eurooppalaisen elokuvan markkinointikampanjaan. Suomalaiselle levittäjälle tuki on 0,50 – 1,05 euroa per myyty elokuvalippu riippuen elokuvan alkuperämaasta ja katsojamäärästä.

Maksatus


Harkinnanvarainen tuki

Kenelle

Eurooppalaisille elokuvalevittäjille, jotka on rekisteröity Media-ohjelmaan kuuluvassa maassa, ja joiden omistajat tulevat pääosin Media-ohjelmaan kuuluvista maista.

 

Maksatus

Avustuksen alkuosa, 60 % myönnetystä summasta, maksetaan 45 päivän kuluessa rahoitussopimuksen allekirjoittamisesta.

Tuki kansainvälisille levittäjille (sales agents)

Tuki elokuvateatteriverkostoille

 

4. FESTIVAALIT JA PR

Festivaalit

Myynninedistäminen (Promotion/ Access to Market)

 

5. UUDET JAKELUTIET

Kokeiluhankkeet/ Pilot Projects

Video on Demand  and Digital Cinema Distribution