Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa! 


Miha Pogacnik on kysytty puhuja ja hän on kiertänyt maailmalla satojen johtavien yritysten kanssa, mm. Ericsson, IBM ja Microsoft. Kuvat: ”Violin”, Jason Hollinger, Creative Commons Attribution license. ”Music”, Tim Geers, Creative Commons Attribution-ShareAlike license.
 

Luova Suomi TEEMA: Arts in Business - Opening hearts and Minds
Tunnettu viulisti, Arts in Business -ajattelun pioneeri ja Slovenian kulttuurilähettiläs Miha Pogacnik (Slovenia) johdattelee Sinut näkemään, kokemaan ja kuulemaan musiikin mahdollisuudet organisaatioiden muutosprosesseissa Luova Suomi TEEMA-tilaisuudessa 3.12.2012 (Musiikkitalo, Helsinki).

Arvokas työelämä: taide, kulttuuri ja liikunta liiketoiminnan tukena
Tule muotoilemaan arvokasta työelämää talouden ja bisneksen näkökulmasta Tampereelle tiistaina 11.12.2012. Pääpuhujana Arts & Business kentän kuuma nimi professori Giovanni Schiuma Italiasta. 

Luovien alojen vientihanke New Cut! nostaa Suomea esiin New Yorkissa
New Cut! -hanke yhdistää suomalaiset elokuvan, muodin, muotoilun, musiikin ja ruokakulttuurin tekijät ja nostaa suomalaista kulttuuriosaamista ja luovaa teollisuutta esiin New Yorkissa vuonna 2013. 

Aalto-yliopisto jatkaa designpääkaupunkiyhteistyötä Kapkaupungin kanssa
Aalto-yliopisto jatkaa designpääkaupunkiyhteistyötä vuoden 2014 maailman designpääkaupungin Kapkaupungin kanssa. Yhteistyön teema on `Design for Urban Transformation´, ja sillä haetaan innovatiivisia ratkaisuja kaupunkiympäristöjen kehityksen haasteisiin muotoilun avulla.

 

Komissiolta strategia kulttuuri- ja luovien alojen edistämiseksi
Euroopan komissio on julkaissut strategian, jonka avulla vahvistetaan kulttuuri- ja luovien alojen roolia työpaikkojen ja kasvun lähteenä.

Tutkimus online musiikkipalveluiden lisensoinnista
KEA:n ja Brysselin vapaan yliopiston (VUB) IBBT-SMIT instituutin uusi tutkimus tarkastelee online musiikkipalveluiden vaihdantakustannusten suhdetta lisensointiin.


RYSÄ:ssä yleisöä huikealla tarinallaan innosti mm. yrittäjä Mohamed El-Fatatry. Kuvat: Päivi Kapiainen-Heiskanen.
 

RYSÄ goes Luova Suomi innosti tekemään toisin!
RYSÄ goes Luova Suomi kokosi yli 100 luovien alojen osaajaa, yrittäjää, kehittäjää, asiantuntijaa ja rahoittajaa eri puolelta Suomea Mikkeliin 16.–17.10.2012. Tilaisuudessa puhuttivat eri toimialojen yhteistyönä syntyvät menestyskonseptit sekä kansainvälistymisen monet kasvot. Etkö päässyt RYSÄ:än? Tutustu aineistoihin ja katso video!

Teräviä vinkkejä tekijöille luovalla kohtaamispaikalla
Ideasta tuotantoon, keksinnöstä tuotteeksi -ilta  24.10. veti Luovan kohtaamispaikan täyteen kuulijoita. Musta Designin Milla Vaahtera, Screening Agency Oy:n Jape Kantola sekä Luovan talouden agentit ja managerit AGMA ry:n pääsihteeri Marit Hohtokari antoivat vinkkejä luovien alojen tekijöille.

Keksi kuituhamppu! -ideakilpailun voitti kekseliäs tuolikonsepti 
Avoin ideakilpailu Keksi kuituhamppu! huipentui 5.10.2012, kun kilpailun voittajaksi valittiin kouvolalaisen Tiina Hatakan ekologinen ja ergonominen tuoli-idea. 


Tie auki Aasiaan: pyörätuolitanssija Risto Lång tanssii Etelä-Korean estradeilla

Pyörätuolitanssija Risto Lång kiersi lokakuussa Etelä-Korean estradeja uudella tanssiteoksellaan Lång Romance. Långin ja muiden tukea tarvitsevien taiteilijoiden taivalta maailmalle siivittää Esteetön taide ja kulttuuri ry. 

www.luovatkeskukset.fi
Kartalla – Road trip suomalaisiin luoviin keskuksiin 2012 kokoaa ensimmäistä kertaa Suomen luovat keskukset yksiin kansiin. Julkaisu on nyt luettavissa myös verkkoversiona.

www.kulturekonomi.se
Ajankohtaista tietoa, ajatuksia ja uutisia luovilta aloilta ja luovasta taloudesta. Ps. Kannattaa tilata uutiskirje!


 

Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

SEMINAAREJA JA MUITA TAPAHTUMIA

BrandDay-VisionDay
12.12.2012 Pori
Minkälaisia ovat luovien alojen tulevaisuuden menestystarinat ja brändit? Tule ravistelemaan toimintatapojasi ja tuulettamaan ajatuksiasi huippuasiantuntijoiden johdolla BrandDay–VisionDay -seminaariin.

Kaleidoskooppi: Luovuus teollisuudessa
22.11.2012 Turku
Luovuus teollisuudessa-seminaari esittelee case-esimerkkejä luovien alojen ja teollisuuden yhteistyöstä sekä Kaleidoskooppi-hankkeessa että muualla.  

Terveyttä kulttuurista verkostotapaamiset
5.12.2012 ja 11.1.2013 Tampere
Terveyttä kulttuurista -verkoston ja Voimaa taiteesta -hankkeen järjestämät verkostotapaamiset tuovat eri alojen ammattilaiset yhteen tutustumaan toinen toisiinsa sekä jakamaan kokemuksia taiteen ja hyvinvointialan yhdistämisestä.

Luovien alojen ja ohjelmistoalan toimialaraporttien julkaisuseminaari
27.11.2012 Tampere
Luovien alojen ja ohjelmistoalan asiantuntijaseminaarissa julkaistaan sekä luovien alojen että ohjelmistoalan toimialaraportit.

Luova kohtaamispaikka: Yhteiskunnallinen yrittäjyys ja luovat alat
14.11.2012 Helsinki
Lasipalatsin Luovalla Kohtaamispaikalla: yhteiskunnallisen yrittäjyyden kasvuhuone luoville tekijöille. 

KANSAINVÄLISIÄ KONFERENSSEJA

Slush
21.-22.11.2012 Helsinki
Slush on kaksipäiväinen konferenssi, joka kokoaa vuosittain Pohjois-Euroopan ja Venäjän nuoret teknologiayritykset tapaamaan sijoittajia, asiakkaita ja mediaa.

Sinco 2012 seminaari
21.-23.11.2012 Rovaniemi
Service Innovation Concretized - Sinco 2012 seminaari tarjoaa uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseen palvelumuotoilun keinoin.

Generator/Gävle ’12
26-27 November 2012 Gävle, Sweden
Generator/Gävle ’12 – two days of creativity, innovation and inspiration for the fifth year in a row! The conference will encompass discussions about the future, sharing of experience and inspiration by people and projects at the cutting edge.

Cultural Entrepreneurship Conference (CEC)
10-11 December 2012 Pori
The conference brings out the role that new patterns of activities, relationships and new forms of networking between regions in tandem with cultural production can play in enhancing regional and national competitiveness.

NDPC Cultural Forum
4-5 December, 2012 Warsaw, Poland
Cultural Forum discusses financial possibilities for Cultural and Creative Industries in the Northern Dimension Area.   

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA

JOHDE: Parhaita käytäntöjä onnistuneeseen yritysyhteistyöhön
15.11. Pori ja 22.11. Oulu
Koulutuspäivä tarjoaa välineitä luovan alan toimijoiden yritysyhteistyön toteuttamisen ja johtamisen taitojen parantamiseen ja ideoita uusien yhteistyökumppanuuksien solmimiseen. 

Sauna from Finland: Sauna-työpajat ja -klinikat
Sauna from Finlandin tilaisuuksissa tutustut saunan avaamiin liiketoimintamahdollisuuksiin! Marras-joulukuussa työpajoja mm. Mikkelissä, Jyväskylässä, Helsingissä ja Rovaniemellä.  

Tulevaisuustyöpaja
22.11.2012 Helsinki
Tervetuloa mukaan kehittämään tulevaisuuden työelämää ja verkottumaan eri alojen toimijoiden kanssa. Osallistu Tulevaisuustyöpajaan ja luo uutta!

JOHDE: Benchmarking-matkat Hollantiin ja Lyoniin 2013
Hollanti (1/2013): tutustumista paikallisiin kulttuuri- ja tapahtumatuotannon toimijoihin sekä johtamisen ja arts & business -alan asiantuntijoihin ja koulutusohjelmiin.
Lyon (3-4/2013): tutustumiskohteena Lyonin kansainvälisesti tunnustettu kulttuurityön malli, jossa julkista tukea nauttivia kulttuurilaitoksia innostetaan lähiyhteisöjen kehittämiseen.

 

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen inka.reijonen(at)aalto.fi.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Inka Reijonen, inka.reijonen(at)aalto.fi