Mikä Luova Suomi? (pdf)luovasuomi.fi, Twitter, FacebookYoutubenyt myös LinkedIn!


ESR-rahoitusta luovan osaamisen hyödyntämiseen - infotyöpaja Helsingissä 5.11.
Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan ESR hankehaku valtakunnallisiin toimenpidekokonaisuuksiin on avattu - deadline 8.12.2014. Avoinna ovat muun muassa Luovaa osaamista sekä Osallistamalla osaamista toimenpidekokonaisuudet. Hakuun liittyvä työpaja opetus- ja kulttuuriministeriössä Helsingissä 5.11.
Tutustu myös muihin valtakunnallisiin ESR-hakuihin!

Rahaa ja teknistä tukea sähköisten palveluiden kehittämiseen
CreatiFI kutsuu luovien alojen innovaattorit ja teknologiakehittäjät ideoimaan uusia sähköisiä palveluita. Ideat voivat liittyä esimerkiksi peleihin, mainontaan ja markkinointiin, mediaan tai esittäviin taiteisiin. Jaossa on jopa 10. 000 € idean kehittämiseen ja 150. 000 € sen kaupallistamiseen!

Uusi Artkick-tapahtuma tuo kulttuurin työpaikoille tammikuussa
26.–30.1.2015 järjestetään ensimmäistä kertaa täysin uudenlainen Artkick-tapahtuma yrityksille ja yhteisöille. Se tuo kulttuurin toimistoihin, auloihin tai esimerkiksi henkilöstöravintoloihin yhden tapahtumaviikon aikana.

Eurooppalaiset yliopistot lisäävät ymmärrystä taiteen ja kulttuurin yhteisöllisestä merkityksestä
Viisi eurooppalaista yliopistoa kehittävät kansainvälistä verkostoa ja erikoistumiskoulutusta tulevaisuuden taidehallinnon ammattilaisille yhteisöllisesti vaikuttavien taidehankkeiden toteuttamiseen. MAPSI (Managing Art Projects with Societal Impacts) -hankkeen tavoitteena on eri alojen osaamista soveltava malli, joka tarjoaa uudenlaista ymmärrystä taiteen ja kulttuurin vaikutuksista ihmisiin ja yhteisöihin sekä työkaluja taideprojektien toteuttajille.

European Cultural Parliament: taide ja kulttuuri yhtenäisemmän Euroopan puolesta
European Cultural Parliament (ECP) otti lokakuisessa tapaamisessaan Kosovossa kantaa Euroopan poliittisesti jännittyneeseen tilanteeseen. Parlamentin mukaan erityisesti näinä aikoina tulisi muistaa taiteen ja kulttuurin merkitys demokratian ja inhimillisyyden arvojen edistäjänä.

 

Uusi Luova Suomi julkaisu on käytännöllinen sparrausopas yrittäjälle
Uunituore julkaisu Fokusoinnilla kasvua ja kannattavuutta - sparraajan opas yrittäjälle tarjoaa käytännönläheisiä vinkkejä kasvaville mikro- ja pienyrityksille. Yksinkertaisten kysymysten ja tehtävien avulla etenevä opas johdattelee suunnittelemaan yrityksen kasvua ja siihen vaadittavia toimenpiteitä – samalla luodaan kasvua tukeva strategia.

Käytännön vinkkejä kulttuuri- ja luovien alojen hankkeiden viestintään
Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuusohjelma (Northern Dimension Partnership on Culture) on julkaissut ohjekirjan kulttuuri- ja luovien alojen hankkeiden viestintään. NDPC:n julkaisu tarjoaa käytännöllisiä neuvoja oman hankkeen brändäykseen, tarinankerrontaan sekä viestien välittämiseen ja median muutoksessa mukana pysymiseen.

CENTRES: oppilaitosten ja yrityselämän välistä yhteistyötä lisättävä
CENTRES-hankkeen mukaan nykyisen ”luovan ajan” mahdollisuudet tulisi tunnistaa koulumaailmassa laajemmin ja pyrkiä rakentamaan oppimisympäristö, jossa luova osaaminen ja yrityselämän taidot kohtaavat vastavuoroisesti. Hankkeen toimenpide-ehdotuksessa peräänkuulutetaankin nuorten yrittäjyystaitoja sekä oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä luovan yrittäjyyden edistämiseksi. 

 

 

Kuvat - Christmas Berries by AcrylicArtist (morgueFile free photos)
_____________________________________________________________________

 

Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.

 



TAPAHTUMAKALENTERISSA

 

Luovien alojen toimijoiden, kehittäjien ja rahoittajien kohtaamispaikka Rysä järjestetään 10. kerran 25.-26.11.2014 Oulussa! Seminaariohjelma rakentuu tulevaisuuden ja uudistumisen näkökulmasta. Teemoina ovat mm. tulevaisuuden luova koulutus, elämyspuistot sekä kasvuyrittäjyys. Keynote-puhujana tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Halava.
#rysa2014

MindTrek Festival 2014
4.11. - 6.11.2014 Tampere
Mindtrek is an international three-day forum about the future of tech, knowledge and media. This year MindTrek will focus on how to make our lives healthier, greener and smooth-flowing in the future.

Baltic Circle & Taidepoliittinen Tapahtuma
9.11. - 16.11.2014 Helsinki
Baltic Circle esittelee nykyteatterin uusia suuntauksia sekä kansainvälisen esitystaiteen huippunimiä. Osana festivaalia järjestetään Taidepoliittinen Tapahtuma, jossa tarkastellaan eri poliittisten puolueiden taide- ja kulttuuripoliittisia näkemyksiä.

Eurobest
1.12. - 4.12.2014 Helsinki
Eurobest is Europe’s leading annual awards and festival for creative excellence in communications and this year it arrives in Helsinki. The Festival comprises of three days of learning, inspiration and networking with a carefully curated programme of content.

InnoFest
7.11.2014 Espoo
InnoFest tapahtumassa esitellään opiskelijoiden toteuttamia monialaisia innovaatioita ja työelämälle toteutettuja toimeksiantoja. Mahdollisuus myös antaa liiketoimintaan liittyvä haaste opiskelijaryhmälle ja kuulla kiinnostavia minipuheenvuoroja innovaatioihin liittyen.

Tuottajapäivä 2014 - Mi(n)kä ihmeen tuottaja?
17.11.2014 Imatra / Helsinki / Jyväskylä
Kolmatta kertaa järjestettävän Tuottajapäivän ohjelma on monimuotoinen ja houkuttelee paikalle sekä ammattituottajia, alan opiskelijoita että muita tuottajuudesta, taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneita ympäri Suomen.

Media-alan verkostotapaaminen No Noob Networks
4.11.2014 Helsinki
Miten Suomesta tehdään maailman paras mediamaa? No Noob Networks on media-alan tapaaminen, jossa käsitellään ajankohtaisia media-alan ilmiöitä Suomesta ja ulkomailta sekä rakennetaan keskustelua ja tuoreita avauksia.

From Research to ICT-innovations
19.11.2014 Espoo
How ICT based innovations play an ever increasing role in solving our global challenges? The session includes short presentations by renown experts followed by an interactive discussion.

Creating together
19.11.2014 Espoo
This session arranges debates on the subject of co-creation, crowd sourcing and the power of the individual versus a team. Can participation in this summit section make you change you mind on this subject?

Etelä-Suomen alueen ESR-haun hakuinfo
18.11. - 26.11.2014 useilla paikkakunilla
Hämeen ELY-keskus avaa Etelä-Suomen alueen kattavan ESR-haun loppuvuodesta, joiden tarkemmat painopisteet ja hakuohje Rakennerahastot.fi -verkkopalvelun Etelä-Suomen osiossa> Ajankohtaista> Hakuajat. Tervetuloa hakuinfoihin eri paikkakunnille!

Tee tulevaisuus! - pk-yrityksen ennakointioppaan julkistamistilaisuus
11.11. Helsinki, Design Forum
Kirja tarjoaa simppeleitä työkaluja siihen, miten pk-yritys voi ennakoida tulevaisuutta - ja ennen kaikkea tehdä sitä itse. Ilmoittautuminen tilaisuuteen 7.11. mennessä.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto

Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen luovasuomi.viestinta(at)gmail.com.

Ota yhteyttä:

Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi

Projektiassistentti Ulla Karhu, ulla.karhu(at)aalto.fi