Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa! 

Kuvat: Sanna Peurakoski.
 

Uusi soveltavan taiteen osio avattu Luova Suomen sivuilla
Luova Suomi uutisoi soveltavan taiteen ajankohtaisista aiheista, keskeisistä tapahtumista, toimijoista ja julkaisuista verkkosivuillaan osoitteessa www.luovasuomi.fi/soveltavataide. Seuraamme osiossa myös taiteen, kulttuurin, liikunnan ja työelämätoimijoiden yhteisen kohtaamis-, oppimis- ja kehittymisareenan, Arvokas työelämä -prosessin vaiheita.

Seinäjoen alueelle oma Luova Suomi -uutiskirje
Luova Suomi -verkoston Seinäjoen osatoteutus on julkaissut oman uutiskirjeen. Uutiskirje kertoo paikallista ja alueellista asiaa luovilta aloilta - valtakunnallisen tiedotuksen rinnalla. Lue uusin uutiskirje ja tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi!

Pumpusta puhtia musiikkialan menestyspolulle!
Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry on käynnistänyt yhdessä muiden musiikkialalla toimivien kanssa Pumpun: hankkeen, jolla tuetaan suomalaisten musiikintekijöiden menestymistä. Luova Suomi tekee Pumpun kanssa viestintäyhteistyötä ja seuraa Pumpun vaiheita verkkosivuillaan.

Luovat tilat -yhteistyöverkosto perustettu
Luovien alojen verkoston rinnalle perustettiin elokuussa 2012 luovien keskusten oma verkosto, Luovat tilat. Verkoston tavoitteena on jakaa tietoa Suomen luovista keskuksista suuren yleisön tietouteen ja näin edistää luovien toimialojen ammattimaista viestintää ja näkyvyyttä valtakunnallisesti. 

OKM myöntää avustuksia kunnallisiin ja alueellisiin kulttuurin ja taiteen kehittämishankkeisiin
Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut haettavaksi valtionavustuksia taiteen ja kulttuurin kunta- ja aluehallinnon kehittämishankkeisiin. Avustusta myönnetään hankkeille, jotka edistävät uusia tapoja järjestää ja tuottaa taide- ja kulttuuripalveluja.

Haku NDPC:n ohjelmaan ”Cultural and creative industries platforms” avautunut
Haku Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuusohjelman (NDPC) ohjelmaan ”Cultural and creative industries platforms” on avautunut. Ohjelman tavoitteena on edistää avointa verkostoitumista Pohjoisen ulottuvuuden alueella sekä rohkaista talouskasvua kulttuurituotteita ja palveluita kehittämällä.

Selvitys rakennerahastojen hyödyntämisestä kulttuurihankkeissa
KEA:n julkaisema selvitys ”The use of Structural Funds for Cultural Projects” osoittaa rakennerahastojen merkityksen alueelliselle kehitykselle, työpaikoille, koheesiolle ja kasvulle. Selvityksen on tilannut Euroopan parlamentti.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kulttuurialan työllisyys kasvanut muita aloja vauhdikkaammin
Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyys on kasvanut kulttuuriammateissa ja -aloilla 2000-luvulla kaikkien ammattien ja toimialojen työllisyyttä nopeammin.

Uusi julkaisu avaa keskustelun arktisesta muotoilusta!
“Arctic Design. Opening the Discussion” on ensimmäinen kansainvälinen keskustelunavaus siitä, mitä on arktinen muotoilu. Kiinnostus arktista aluetta kohtaan on kasvanut voimakkaasti ja keskustelua käydään niin taloudellisista, poliittisista kuin kulttuurisista kysymyksistä. Nyt julkaistu kirja tuo keskusteluun muotoilun näkökulman: miten muotoilu voi tukea arktisen alueen kehittämistä. 

Arvokas työelämä kick off -tilaisuudessa yleisö kehitti työelämää mm. näyttelemällä. Kuvat: Paula Lehto.
 

Arvokkaan, tuottavan ja ihmiskeskeisen työelämän puolesta
Arvokas työelämä -prosessi käynnistyi innostuneissa tunnelmissa Paasivuoren Sirkus-salissa tiistaina 11.9.2012. Kick off -tilaisuudessa unelmoitiin paremmasta työelämästä asiantuntijoiden johdattamana sekä etsittiin keinoja työelämän kehittämiseen taiteen, kulttuurin ja liikunnan parista mm. teatteri-ilmaisua, ääntä ja kehonkieltä hyödyntäen. Katso myös video!

Luova Suomi asiantuntijaraati: Taiteen ja kulttuurin merkitys johtajuudessa voimistuu


Luova Suomi asiantuntijaraadin mukaan taiteelle ja kulttuurille ominaisten elementtien, kuten kokemuksellisuuden, aistien ja tunteiden, merkitys johtajuudessa voimistuu. Raadin mukaan taiteen ja kulttuurin keinoin voidaan mm. edistää organisaatioiden vuorovaikutuksellisuutta ja tunneherkkyyttä, rohkaista ja motivoida luovaa eri tavalla ajattelua ja toimintaa sekä kanavoida luovaa energiaa tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Anu Hopia on innokas gastronomian harrastaja, joka lähestyy ruokaa tuoreista, poikkieteellisistä ja -taiteellisista näkökulmista. Kuva: Seinäjoen yliopistokeskus.
 

KUMURU - Poikkitaiteellista gastronomiaa
Kulttuuria, musiikkia ja ruokaa ja näiden yhteisvaikutuksia poikkisektorisesti käsittelevä KUMURU-hanke synnyttää Etelä-Pohjanmaalle uudenlaisia elämyksiä. Seinäjoella KUMURUa kehittävä elintarvikekehityksen tutkimusprofessori (Turun yliopisto) ja hyvän ruoan harrastaja Anu Hopia vastasi kysymyksiin hankkeen synnystä ja sen tavoitteista.

www.luovarinki.fi
Luova Rinki on satakuntalaisten luovien verkostojen kehittämishanke. Luova Rinki pyrkii kehittämään uutta, kiinnostavaa ja monialaista elinkeinotoimintaa Satakunnassa. Luovan ringin veikeiltä sivustoilta löydät tietoa ringin toiminnasta, tapahtumista ja tilaisuuksista sekä monialaisista kohtaamisista.


 

Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

SEMINAAREJA

RYSÄ goes Luova Suomi
16.-17.10.2012 Mikkeli
RYSÄ tarjoaa sinulle aineksia eri tavalla ajatteluun ja tekemiseen. Näe, koe ja kuule tämän päivän tähtiä, visioi huomisen menestyskonsepteja ja saa työkaluja niiden toteuttamiseen!

Smart Process Smart Design
31.10.2012 Helsinki
Smart Design, Smart Process is a half-day seminar on creative leadership, new management models and work culture of tomorrow.  

Training artists for innovation: Artistic interventions and intermediaries
11.10.2012 Helsinki
Teatterikorkeakoulun järjestämä seminaari Training Artists for Innovation käsittelee taiteilijan roolia välittäjänä sekä tarjoaa mahdollisuuden taiteen soveltavien menetelmien kokeiluun. 

Osuuskuntayrittäjyys - uusia liiketoimintamalleja
13.11.2012 Helsinki
Seminaari nostaa esiin tulevaisuuden työn ja yrittäjyyden haasteita ja esittelee osuuskuntamuotoisen yrittäjyyden vastauksia näihin ajankohtaisiin haasteisiin ja teemoihin. 

KANSAINVÄLISIÄ KONFERENSSEJA

NordMatch 2012
11-12 October 2012 Tallinn
A two day encounter with professionals from the Nordic and Baltic countries facilitating culture and cross-sector cooperation.

Generator/Gävle ’12
26-27 November 2012 Gävle Sweden
Generator/Gävle ’12 – two days of creativity, innovation and inspiration for the fifth year in a row! The conference will encompass discussions about the future, sharing of experience and inspiration by people and projects at the cutting edge.

You are in control
4.11.-6.11.2012 Reykjavik
You Are In Control is a hothouse for creatives and thinkers interested in cross-platform explorations and ideas relating to future business models created by the digital revolution. 

Arts - health - Entrepreneurship? Conference
22-23 October 2012 Helsinki
The conference is focusing on the management and entrepreneurship within arts and health projects.

Cultural Entrepreneurship Conference (CEC)
10-11 December 2012 Pori
The conference brings out the role that new patterns of activities, relationships and new forms of networking between regions in tandem with cultural production can play in enhancing regional and national competitiveness.

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA

Drawing on potential - luovuus ja tiimivalmennuspäivä
8.10.2012 Helsinki
Valmennuspävän aikana tutustutaan erilaisiin taidelähtöisiin menetelmiin ja saadaan työkaluja niiden hyödyntämiseen mm. ongelmanratkaisutilanteissa sekä erilaisten näkökulmien ja ideoiden tutkimisessa ja ilmaisemisessa. Valmentajana kuvataiteilija ja taidepedagogi Veronica Slater. 

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi: Palvelumuotoiluturnee
23.10.2012 Kuopio
Muotoilutoimisto Diagonalin palvelumuotoilijat kouluttavat yritysjohtoa palvelumuotoilun hyödyistä liiketoiminnan kehittämisessä.

Osaattori: Taiteilijana vanhustyössä
25.10.-10.12.2012
Taiteilijana Vanhustyössä -koulutuksessa taiteilijat ja luovien alojen ammattilaiset saavat tietoa siitä, miksi ja miten vanhusten hoivayksiköihin voi viedä taidetoimintaa.

Sparrausta hyvän rahoitushakemuksen tekemiseen
31.10.2012 Savonlinna
Aamupäivällä koulutus sekä iltapäivällä mahdollisuus henkilökohtaiseen sparraukseen hyvän rahoitushakemuksen tekemisestä. Kouluttajana Petteri Huvio, Diges ry. 

 

 

 

 

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen inka.reijonen(at)aalto.fi.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Inka Reijonen, inka.reijonen(at)aalto.fi