Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa!

Tämän uutiskirjeen myötä haluamme toivottaa kaikille oikein rauhallista ja hyvää Joulua!


Katso videokoosteet arts & business -kentän huippuvierailuista Suomessa!
Arts & business -kentän kansainväliset huippuasiantuntijat professori Giovanni Schiuma (Innovation and Knowledge Management) (Italia) ja tunnettu viulisti ja kulttuurilähettiläs Miha Pogačnik (Slovenia) vierailivat Suomessa joulukuussa. Schiuma Arvokas työelämä -työpajassa 11.12. Tamperetalolla ja Pogačnik Luova Suomi TEEMA-tilaisuudessa 3.12. Musiikkitalossa. Etkö ehtinyt mukaan? Ei huolta, asiantuntijoiden keskeisimmät viestit välittyvät alla olevista videokoosteista.

Luova Suomi TEEMA Arts in Business (videolinkki)
Arvokas työelämä: Taide, kulttuuri ja liikunta liiketoiminnan tukena (videolinkki)


CD² pitchauskilpailu – Luova Suomi mahdollistaa pitchausvideon kuvaamisen

AVEK palkitsee luovan alan innovatiivisia tuote- ja palveluideoita cd² -pitchauskilpailussa perjantaina 1.2.2013 Hotel Katajanokan luovassa miljöössä Helsingissä. Luova Suomi tarjoaa päivän aikana mahdollisuuden pitchausvideon kuvaamiseen. Videoiden parhaimmisto julkaistaan Luova Suomen Pitchaus-TV:ssä.

Pohjoinen ulottuvuus: avustuksia luovan talouden hankkeille
Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuuden Cultural and Creative Industries Platfrom -ohjelman ensimmäinen hakukierros on avautunut. Hakuaika päättyy 23.1.2013. 

Sitra etsii ideoita kestävään talouteen
Sitra kokosi syksyllä 2012 Kestävä talous -foorumin. Poikkiyhteiskunnallisen foorumin tavoitteena on tunnistaa talousajatteluun vaikuttavia muutosvoimia. Sitra etsii nyt ideoita, ratkaisuja tai jo käynnistyneitä hankkeita, joiden avulla rakennetaan kestävää taloutta. 

 
Työelämään puhtia ja luovuutta taiteen keinoin
Uutta osaamista luomassa – Työelämän kehittäminen taiteen keinoin -julkaisu osallistuu keskusteluun työelämän tulevaisuudesta ja tarjoaa ratkaisuja siihen, miten tulevaisuuden työelämää voisi kehittää taiteen ja kulttuurin keinoin. 

Teosto: Musiikkialan rahoitus pirstaloitunutta
Musiikkialan rahoituksesta tehdyn katsauksen perusteella on käynnissä toimintamallien muutos, jossa tekeminen pirstaloituu entisestään. Musiikkialalla on tulevaisuudessa entistä vähemmän yhden asian tekijöitä.

Sitä saa mitä hankkii - opas luo pelisääntöjä visuaalisen viestinnän hankintaan
Visuaalisen viestinnän hankintaopas (Grafia) edesauttaa visuaalisen viestinnän reilun kauppatavan syntymistä ja saattaa ilmaista suunnittelutyötä edellyttävät kilpailutukset historiaan. Oppaasta löytyy myös Culminatumin kehittämä palvelumuotoilun hankintamalli. 

Co-Creation 2013 – abstraktihaku nyt auki!
Toimialarajoja ylittävä konrenssi Co-Create 2013 tarkastelee yhteissuunnittelun ja innovaatiotoiminnan haasteita ja mahdollisuuksia. Kesäkuussa 2013 järjestettävän konferenssin abstraktihaku on auki 28.1.2013 asti. 


Luova Suomi valmennus levittää inhimillisemmän yrittäjyysvalmennuksen ilosanomaa
”Yritysneuvojien asenteet ja tietotaito eivät enää vastaa tämän päivän yrittäjien kohtaamaa maailmaa”, toteaa Luova Suomen Asiantuntijasta pedagogiksi -valmennusohjelmaan osallistuva työvoimaohjaaja, KTM Riitta Ylätalo. Valmennusohjelman myötä osallistujat ovat perehtyneet luovien ja palvelualojen yrittäjyyspedagogiikan erityispiirteisiin ja alkaneet levittää inhimillisemmän yrittäjyyspedagogiikan viestiä.

”Tulla nähdyksi ja koetuksi toisin”
Luovalla kohtaamispaikalla puhuttiin soveltavan taiteen menetelmistä, niiden hyvinvointivaikutuksista sekä osallistettiin yleisökin testaamaan metodeja käytännössä: heiteltiin liikkeitä toiselta toiselle ja keräännyttiin Tarinamaton ympärille. 



Teoston käynnistämä Pumppu-hanke yhdistää musiikkitoimialaa
Pumppu toimii kiinnitysalustana musiikkialan eri projekteille. Tavoitteena on luoda lisää menestystarinoita vahvistamalla sekä tekijöiden, että alalla toimivien yhteistyötä ja verkostoja. 


Move Leadership and Communication Development (Resources)
Arts & business -kentän online-kirjasto! Recources-osioon on koottu linkkejä, artikkeleita, videoita ja tietoa taiteen soveltamisesta liike-elämässä.

Creative Industries Knowledge Transfer Network UK
Sivustolta löydät mielenkiintoista tietoa (mm. artikkeleita, videoita, julkaisuja) luovien alojen innovaatiotoiminnasta ja luovien alojen merkityksistä ja mahdollisuuksista osana kestävää, luovaa taloutta.

Kuvatiedot:
The Value of Arts for Business, kuvakaappaus kirjan kannesta (www.gschiuma.com),
kuvat Asiantuntijasta pedagogiksi -koulutuksesta: Paula Lehto,
Hyvä juttu!: Saxophone, jing.dong (CC Attribution-NonCommercial)


 Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

SEMINAAREJA

Lisenssi=business
14.3.2012 Helsinki
Suomen ensimmäinen lisensointialan ammattilaisseminaari tarjoaa kattavan katsauksen lisenssiteollisuuden toimintaan ja mahdollisuuksiin. Juontajina Duudsonit Jukka ja Jarno ja mukana mm. Rovio, Fazer, Fiskars, AaltoEE, Vallila Interior, Olvi, Reino & Aino, Punainen Risti, Saunayoga, Elixia, Rölli ja Fingerpori, jne.

MARS 2013
6.-9.2.2013 Seinäjoki
Kun ulkona pakkanen paukkuu ja kävelykadut muuttuvat luistinradoiksi, lämmin ja tiivistunnelmainen Rytmikorjaamo Seinäjoella täyttyy musiikilla ja bisneksellä mitä koskettavimmalla tavalla. Ilmoittaudu sinäkin iloisten jälleennäkemisten rikastuttamaan, vuoden inhmillisimpään musiikkitapahtumaan!

Service, Innovation and Design (SID) seminar
March 14, 2013 Leppävaara
The 5th Annual SID Seminar - Design (f)or Value in Service Business - will concentrate on continuous value creation for the customer.

Toimi taiten - tee tuottoa
17.-18.4.2013 Joensuu
Taiten tuottoa -hankkeen seminaarissa käsitellään taiteen soveltavaa käyttöä, erityisesti kulttuuri- ja taidelähtöisiä menetelmiä hyvinvoinnin tukemisessa julkisen ja yksityisen sektorin työyhteisöissä.

TAPAAMISIA

Terveyttä kulttuurista verkostotapaaminen
11.1.2013 Tampere
Terveyttä kulttuurista -verkoston ja Voimaa taiteesta -hankkeen verkostotapaaminen tuo yhteen eri alojen ammattilaisia jakamaan kokemuksia taiteen ja hyvinvointialan yhdistämisestä.

Voimaa taiteesta -oppaan julkistamistilaisuus
10.1.2013 Tampere
Tilaisuudessa julkistetaan Voimaa taiteesta - Malleja taiteen soveltamiseen hyvinvointialalla -opas, joka esittelee Voimaa taiteesta -hankkeen pilottiprojekteissa kehitetyt taiteen soveltavien menetelmien toimintamallit sosiaali- ja terveysalan asiakastyöhön. Tule hakemaan oma kopiosi julkaisusta!

VALMENNUKSIA

TEKIJÄ: Trailerityöpaja teatterin tekijöille
21.-23.1.2013 Tampere
TEKIJÄ-hanke järjestää tammikuussa trailerityöpajan, jossa syvennytään eri näkökulmista teatteritrailerin tekemisen prosesseihin.

 

 

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen inka.reijonen(at)aalto.fi.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Inka Reijonen, inka.reijonen(at)aalto.fi