Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa! 

Arvokas työelämä - uudista työntekoa taiteen, kulttuurin ja liikunnan keinoin!
Opetus- ja kulttuuriministeriö kutsuu sinut tiistaina 11.9. klo 9.30-15.00 Helsinki Congress Paasitornin (Paasivuorenkatu 5A) Sirkus-saliin käynnistämään Arvokas työelämä -prosessia: taiteen, kulttuurin, liikunnan ja työelämätoimijoiden yhteistä kohtaamis-, oppimis- ja kehittymisareenaa.

OKM ja TEM: Ilkka Immonen nimitetty luovien alojen toimialapäälliköksi
Ilkka Immonen on valittu uuden valtakunnallisen luovien alojen toimialapäällikön määräaikaiseen tehtävään. Uusi tehtävä on osa toimenpiteitä, joilla työ- ja elinkeinoministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö edistävät luovaan osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa.

Arviointityökalu luovan talouden kehittämiseksi
CREA.RE eli Creative Regions -hanke on teettänyt työkalun luovan talouden kehittämistyön arvioimiseksi. Työkalun avulla voidaan mitata ja arvioida luovien ja kulttuurialojen kehittämistoimien tehokkuutta ja taloudellisia vaikutuksia.

LUOVA SUOMI ASIANTUNTIJARAATI:
Perinnettä olympiakisojen taidekilpailusta ei tulisi elvyttää


Luova Suomi asiantuntijaraadin mukaan perinnettä olympiakisojen taidekilpailuista, joissa mitaleita jaettiin urheilun innostamille taideteoksille, ei tulisi elvyttää. Raadin mukaan urheilukilpailuille ominainen kilpailun logiikka ei sovi taiteeseen – toisaalta taide ja kulttuuri osana olympialaisia tuovat niille uusia yleisöjä.

LUOVA TILA:
Porvoon Taidehtaan ovet ovat auki!

Vanha tehdasrakennus sai Porvoossa uuden elämän, kun rakennuksesta kunnostettiin uusi luovien alojen keskus, Taidetehdas. Tavoitteena on win win -tilanne: tukea sisältö- ja tapahtumatuottajia työssään sekä tuoda Taidetehtaalle laadukkaita tapahtumia taiteen, kulttuurin ja viihteen saralla. 

Luova Suomi tarjoaa mahdollisuuden pitchausvideon kuvaukseen Nordmatch 2012 -tapahtumassa!
Oletko luovan alan yrittäjä tai ammatinharjoittaja? Onko sinulla loistava tuote, palvelu tai osaamisalue, jonka haluaisit jakaa verkkoyleisölle? Luova Suomi tarjoaa luovien alojen ammattilaisille mahdollisuuden ”hissipuheen” kuvaukseen Nordmatch 2012 tapahtuman yhteydessä. 

CreaDemo-avustusten haku auki
AVEK myöntää opetus- ja kulttuuriministeriön sille osoittamasta määrärahasta avustuksia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämishankkeisiin. Jaettavan määrärahan suuruus on noin 450 000 euroa.

Yrittämällä kuvataiteesta ammatti
Ekonomi ja kuvataideyrittäjä Pia-Maria Pohto teki lapsuuden unelmastaan ammatin; Pia-Maria Art & Design tarjoaa muotokuvia, sukupuutauluja, jouluaiheisia kuvia ja kortteja sekä graafista suunnittelua yrityksille ja yksityishenkilöille. Taideyrittäjyydessä on haasteensa – toisaalta nyt saa tehdä sitä mitä rakastaa, Pohto huokaa.


www.gschiuma.com
Arts & business -kentän kuuma nimi professori Giovanni Schiuma vierailee parhaillaan Suomessa. Katso Schiuman esitys taiteen ja kulttuurin merkityksistä liike-elämässä tai tutustu hänen uusimpaan teokseensa The Value of Arts for Business. 

www.ted.com/talks  - Ideas Worth Spreading
Kaipaatko inspiraatiota? TEDTalks -osiosta löydät innostavia, hauskoja ja mielenkiintoisia puheenvuoroja tieteen, taiteen ja teknologian aloilta. Voit hakea videoita niiden ilmestymisajankohdan tai hakusanojen avulla. 


 

Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

TAPAHTUMIA

RYSÄ goes Luova Suomi 2012
16.-17.10.2012 Mikkeli
Luovan talouden puheenvuoroja, yritysesimerkkejä ja elämyksiä. Kuule kuumimmat puhujat ja kokeneimmat konkarit. Näe missä mennään ja mihin ollaan menossa. Varmista, että olet mukana vaikuttamassa! Alustava ohjelma julkaistu! 

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi: muotoilijaluennot, Tuija Seipell - Design 2012
6.9.2012 Rovaniemi
Muotoilun ja arkkitehtuurin merkityksiä arjessa pohtivan luentosarjan avaa maailmankuulu designbloggaaja Tuija Seipell. 

Voimaa taiteesta: kansainvälinen seminaari
27.-28.9.2012 Vantaa
Seminaarissa tarkastellaan taiteilijoiden, luovan alan yrittäjien sekä hyvinvointiorganisaatioiden yhteistyömahdollisuuksia kansainvälisten ja kotimaisten esimerkkien sekä työpajatyöskentelyn avulla.

Onko design työtä? -keskustelutilaisuus
31.8.2012 Helsinki
Designin rooli tuotteiden ja palveluiden arvonmuodostuksessa on merkittävä, mutta heijastuuko tämä todella yritystoimintaan tai designtyön arvostukseen?

KANSAINVÄLISIÄ TAPAHTUMIA

NordMatch 2012
11-12 October 2012 Tallinn
A two day encounter with professionals from the Nordic and Baltic countries facilitating culture and cross-sector cooperation.

Generator/Gävle ’12
26-27 November 2012 Gävle Sweden
Generator/Gävle ’12 – two days of creativity, innovation and inspiration for the fifth year in a row! The conference will encompass discussions about the future, sharing of experience and inspiration by people and projects at the cutting edge.

Arts - health - Entrepreneurship? Conference
22-23 October 2012 Helsinki
The conference is focusing on the management and entrepreneurship within arts and health projects.

Cultural Entrepreneurship Conference (CEC)
10-11 December 2012 Pori
The conference brings out the role that new patterns of activities, relationships and new forms of networking between regions in tandem with cultural production can play in enhancing regional and national competitiveness.  

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA

Luova Suomi: Asiantuntijasta pedagogiksi
30.8.2012-7.2.2013
Osaaminen lentoon. Asiantuntijasta pedagogiksi -valmennusohjelma tarjoaa näköalapaikan erityisesti luovien ja palvelualojen yrittäjyyspedagogiikan menetelmiin, käytäntöihin sekä uusimpaan tutkimukseen. Vielä muutama paikka jäljellä!

Aalto Professional Diploma - BISNES LENTOON
23.10.2012 Helsinki
Luovien ja palvelualojen yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehitysohjelma antaa tietoa, taitoa ja työkaluja liiketoimintasi nostamiseksi lentoon! 

Luovien alojen yritystoiminnan koulutusta ja kehittämissparrausta
keskiviikkoisin syys-lokakuussa 2012 Savonlinnassa
Aamupäivällä luovan alan aamukahvit ja koulutus. Iltapäivällä mahdollisuus henkilökohtaiseen sparraukseen.

Hissipuheella tehoa esiintymiseen ja myyntiin
11.9.2012 Jyväskylä
Tule hiomaan hissipuheesi kuntoon kokeneiden valmentajien avulla!

JOHDE: yritysyhteistyön roadshow ja benchmarking matkat Edinburghiin, Lyoniin ja Hollantiin tulossa
JOHDE-hanke tarjoaa koulutusta yritysyhteistyöstä neljällä paikkakunnalla sekä benchmarking-matkoja Edinburghiin, Lyoniin ja Hollantiin paikallisiin kulttuuri- ja tapahtumatuotannon toimijoihin sekä johtamisen ja arts & business -alan asiantuntijoihin tutustuen.

 

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen inka.reijonen(at)aalto.fi.